- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Матић је одржао час фудбала у Риму: „Чиста класа“

© AP Photo / Petr David JosekНемања Матић
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Рома се још једном убедљивом партијом приближила новом финалу на европској сцени. Блистао је наш Немања Матић, који није дао гол, ни асистирао, али је партијом на терену, побрао похвале италијанских медија. Буквално свих, осим Жозеа Муриња, који избегава да јавно хвали свог човека од поверења.
Прошлогодишњи освајач Лиге конференција сјајно наступа и у Лиги Европе где је у првом мечу осмине финала савладао шпански Реал Сосиједад са 2:0. Голове за популарну „Вучицу“ постигли су Ел Шарави у 13. и Албанац Кумбула у 87. минуту.
Ипак, угледни италијански спортски дневник „Газета дело Спорт“ у први план ставља Србина коме је дала изванредну оцену за учинак на терену, а наслов текста са оценама је „Матићу (7,5), капа доле“.
Немања је, занимљиво, најбоље оцењени играч Роме у тиму, па је тако добио већу оцену и од стрелца првог гола Стефана Ел Шаравија (7).
Италијански новинари описују Србина као „чисту класу“, а посебно су одушевљени навијачи Роме јер је Матић испунио обећање које је дао када је стигао у клуб - да ће за три месеца научити језик. Зато је на течном италијанском говорио после меча.
Победа над Сосиједадом стигла је у дану када су италијански медији објавили вест да би Жозе Мурињо могао да напусти Рим већ овог лета и да то значи да са њим сигурно одлазе и прве звезде тима - Крис Смолинг, Немања Матић и Пауло Дибала.

„Мурињо нам доста помаже, рођен је за овакве утакмице. Припрема нас добро јер познаје тимове попут Сосиједада. Ово је била тимска победа, али је поклањам тренеру. И раније сам играо за Муриња и увек желим све да дам за њега тамо на терену“, истакао је Матић.

Последњи тријумф је велики подстрек Римљанима за наставак сезоне, посебно након недавне победе над Јувентусом (1:0) у дербију.
„Играли смо добро против снажног тима. Било је тешко, али смо дали голове и добро се бранили, зато смо задовољни. Екипа се доста поправила у протеклих четири-пет месеци, баш смо напредовали. Победили смо глатко тим који воли да доминира, и морамо тако да играмо и у реваншу“, закључио је Немања Матић.
Динамо Загреб, БББ, Здравко Мамић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Два сата свађе и песница у главу – Мамић преживео избацивање из Динама
Ари  - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
„Цела Европска унија ће се извинити Русији“
Јосип Станишић, Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
Хрват са 180 милиона евра у џепу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала