- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија на крилима навијача остварила победу за памћење: „За ово се живи!“

© AFP 2023 / STIAN LYSBERG SOLUMТони Ђерона
Тони Ђерона - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Рукометна репрезентација Србије је на спектакуларан начин остварила победу против Норвешке у мечу квалификација за Европско првенство. Голом Уроша Борзаша у последњим секундама дуела, Србија је славила у трећем колу квалификација са 25:24.
Поред резултата, праву победу су и на трибинама остварили навијачи Србије, константним навијањем и певањем песме „Весели се српски роде“.
„Атмосфера коју смо доживели је невероватна. Велико хвала људима који су дошли, ми смо дали 110 одсто своје снаге, успели смо да покријемо недостатке због играча који нам фале. Трудили смо се максимално и свака част момцима“, рекао је Борзаш.
Бек српског тима није желео да преузима заслуге за победу.
„Нисам ја одлучио, екипа је одлучила утакмицу, нисам ни гледао сат, само сам шутирао. За ово се живи, могу сутра да баталим рукомет“, додао је скромни репрезентативац Србије.
Веома важан шраф у српској екипи био је пивотмен Драган Пешмалбек.
„Ово је само прво полувреме, али смо веома срећни због победе. Научили смо на Светском првенству где смо грешили, играли смо до краја. Имамо амбиције да будемо први у групи“, истакао је Пешмалбек.
Селектор Тони Ђерона је био одушевљен атмосфером.

„Хвала људима који су дошли да нас подрже. Био је ово веома важан меч, имали смо много проблема, неколико играча није могло да има, Милосављевић се повредио и у болници је. Играчи су заслужили победу, а срећни смо и због навијача“, навео је Ђерона.

Србији у недељу следи гостовање Норвешкој, а у априлу ће играти против Финске и Словачке. После три кола, српски тим је први на табели са шест бодова из три меча, два више од другопласиране Норвешке и четири од Финске. Словачка последња без поена.
Србија - Норвешка, рукомет, СП - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
Уз „Весели се српски роде“ до велике победе у Новом Саду – Србија корак ближа Европском првенству!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала