- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Четвороструки „пиштољџија“ је рекао своје – Џордан, Јокић па Kоби

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Некадашња НБА звезда Гилберт Аренас говорио је о пиковима на драфту који су постали најбољи кошаркаши икада. На прво место ставио је Мајкла Џордана, а одмах иза њега - нашег Николу Јокића.
У јеку полемике око МВП титуле која би требало трећу годину узастопно да заврши у рукама Сомборца који доминира у НБА лиги, Николи стиже ново пријатно поређење.
Гилберт Аренас, бивши ас Вашингтона, сврстао је Србина на друго место, одмах иза, по многима, највећег кошаркаша у историји Мајкла Џордана.
„То је непопуларно мишљење, али Јокић је најбољи избор на НБА драфту још од Мајкла Џордана. Да, био је Леброн Џејмс, али он је изабран као број један и очекујете да игра на том нивоу. Џордан је био трећи пик, док је Јокић изабран у другом кругу. Али он игра као да је био први пик. То га чини другим најбољим избором у историји“, није штедео речи хвале на рачун Србина Аренас.
Американац, који је својевремено донео четири пиштоља у свлачионицу Визардса и изазвао саиграча Џевариса Критентона да пуца у њега после сукоба на картању, на треће место је ставио легендарног Kобија Брајанта.
Покојни кошаркаш својевремено такође није био међу високо пласираним пиковима на драфту, али је експлодирао након што је одмах у трејду из Шарлота доспео у Лејкерсе, у замену за Влада Дивца.
Аренас објашњава зашто је за њега Никола испред Кобија.
„Двапут је био МВП, постаће то и трећи пут, четири пута је био у најбољој постави сезоне. Дакле, нема приче ко је најбољи други избор на драфту. Трећи је Брајант. Неки могу да кажу да је Kоби други, али Јокић би требало да буде испред њега јер је на драфту био касно изабран“, закључио је Гилберт.
Тако је Јокић добио још један јавни глас у трци за МВП трофеј у јеку полемике коју су покренули неки играчи и медији који сматрају да је Србин не заслужује. Статистика је неумољива и све осим тријумфа Сомборца ће бити - изненађење.
Амерички кошаркаш Џа Морент  - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Оружје, претње и насиље младе звезде која би „на црту“ Јокићу: „Сам је крив!“
Детаљ са првог вечитог дербија у Евролиги између Црвене звезде и Партизана - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Шест кругова пакла за вечите у Европи
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Јокић је поново „урадио домаћи“, али Денверу то први пут није било довољно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала