- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ивић победио Јокановића у српском дербију у Русији

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаДинамо и Краснодар
Динамо и Краснодар - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Владимир Ивић је савладао Славишу Јокановића у првом српском дербију у руској Премијер лиги. Краснодар је у 19. колу био бољи на свом терену од Динама из Москве (3:1) на одушевљење домаће публике.
Сјајан дуел одиграли су тимови које воде српски тренери. Динамо је био бољи у првом, Краснодар у другом полувремену, у коме је више од пола сата имао играча више, што се испоставило на крају као кључни фактор на овом мечу.
Московљани су повели у 19. минуту поготком Константина Тјуканова, коме је асистирао потоњи трагичар Нгамелеу. Радост гостију трајала је само пет минута пошто је Кади Борхес у 24. постигао први од своја два гола на овом мечу.
Асистирао му је Кристијан Рамирез, а Бразилац после грешке искусног голмана гостију Шуњина, показао зашто је Ивић ове зиме инсистирао баш на његовом доласку из Азербејџана.
© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаВладимир Ивић
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Питање је у ком би смеру ова утакмица отишла да је Тјукавин у 53. минуту искористио сјајну прилику за госте. Нападач Динама се нашао очи у очи са голманом Краснодара, али је погодио стативу и идеална прилика је пропала.
Био је то почетак проблема за тим Славише Јокановића. Неопрезни Камерунац Нгамелеу зарадио је директан црвени картон у 59. минуту због преоштрог старта на фудбалеру домаћег тима. Заслужено, срећа па му ногу није поломио.
Био је то знак за домаће фудбалере да крену офанзивно ка голу Динама, а офанзива се исплатила у 68. минуту. Лопта је на десном крилу дошла до Кадија Борхеса који је после пар корака левицом идеално шутирао и матирао голмана гостију.
© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаСлавиша Јокановић
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Лопта је погодила леву стативу и није било шансе да искусни Шуњин одбрани своју мрежу после мајсторског ударца везисте Краснодара.
Десетковани Динамо у последњих 20-ак минута није имао снаге да се врати у меч. Домаћин се оријентисао на одбрану предности и контре, а после једне такве у 93. минуту Никита Кривцов је поставио коначних 3:1.
Српски везиста Михаило Бањац је одиграо свих 90 минута за Краснодар и био један од најзаслужнијих за премијерни првенствени тријумф Владимира Ивића на клупи овог тима.
Мирослав Клосе - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Млади Србин има једну ману – али и енигматичну врлину: „Марко је нешто посебно“
Гери Линекер - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Легенда забрањена на јавном сервису – упоредио Британију са нацистичком Немачком: „Нећу се извинити“
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Вања је за длаку „промашио“ Русију: „Нудио сам га бесплатно“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала