- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Млади Србин има једну ману – али и енигматичну врлину: „Марко је нешто посебно“

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHEМирослав Клосе
Мирослав Клосе - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Талентовани српски нападач Марко Лазетић (19) обрео се током зиме на позајмици у аустријском бундеслигашу Алтаху. Већ на дебију млади нападач Милана постигао је гол на пријатељској утакмици после само 17 секунди, али од тада није успео да се наметне тренеру Мирославу Клосеу.
Славни Немац је Лазетићу за сада наменио епизодну улогу, са клупе за резерве, па је на четири утакмице млади Србин сакупио само 117 минута, а Алтах са три пораза доспео на претпоследње место на табели.
Клосе, међутим, истиче да верује у квалитете младог српског нападача.
„Марко има нешто посебно. Знали смо за његове слабости када смо га доводили, да не воли да игра и тренира без лопте, али са лоптом је стварно сјајан на тренинзима. Видео сам то када сам био у Милану на тренингу код Пиолија. Као бившем нападачу одмах ми је запао за око“, открио је Клосе.
Легендарни Немац понавља да је Марко још млад и да је прерано оптеретити га великим очекивањима.
„Рођен је тек 2004. године и носи са собом пакет сјајних трикова. Његов шут, игра главом су предности које су ме заиста импресионирале“, додао је Клосе.
Иначе, Марко Лазетић је у Алтаху завршио после дуге зиме у којој се доста лицитирало око његове даље каријере и клуба.
Милан никако није желео да га прода, већ само да га пошаље негде на „каљење“ - да очврсне и ојача. У јеку јануарског прелазног рока стигла је шокантна вест из Албаније, да је на помолу његов трансфер у Партизани из Тиране.
Већ на прву лопту се испоставило да је реч о класичној лажној информацији, да би се потом у игру укључила Ређина, коју води легендарни нападач Милана Филипо Инзаги.
Није талентовани 19-годишњак хтео у Серију Б на „каљење“, већ је желео да остане да проба да се избори за минутажу на Сан Сиру.
Али, жеље су једно, а реалност нешто потпуно друго, па је у врашки тешкој конкуренцији - Жиру, Ибрахимовић и Леао, одлучио да прихвати позив из Аустрије.
Да ли је добро изабрао, показаће време.
Динамо Загреб, БББ, Здравко Мамић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Два сата свађе и песница у главу – Мамић преживео избацивање из Динама
Ари  - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
„Цела Европска унија ће се извинити Русији“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала