- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немања је „командант“ без кога Мурињо не може

© AP Photo / Petr David JosekДушан Тадић и Немања Матић
Душан Тадић и Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Немања Матић не мора да брине за будућност у дресу Роме, објавили су водећи италијански медији. Искусни српски везиста одржао је час фудбала у првом мечу осмине финала Лига Европе против Реал Сосиједада (2:0), после ког је очитао лекцију саиграчу Брајану Кристантеу, што је била потврда ауторитета и поверења које ужива код Жозеа Муриња.
Матић се лидерским способностима показао на терену када је подигао глас на свог саиграча Брајана Кристантеа.
„Кристанте је изгубио лопту, Матић је повикао на њега пришао му и унео му се и лице. Жоржињо Вајналдум је улетео и стао између њих двојице. Матић је после утакмице рекао да се све догодило у веома емотивном тренутку и да нема никакве зле крви између саиграча“, пише Коријере дело Спорт.
Са друге стране, Мурињо је похвалио своје играче и истакао њихову жељу да се оствари позитиван резултат.
Момак са Уба и „Господин специјални" развили су посебан однос још током сарадње у Лондону, где су бранили боје Челсија у сезони 2014/15.
Препознао је тада темпераментни Португалаца Жозе Мурињо, ког једни воле, други не подносе, да Немања поседује лидерске способности. Зато и не чуди што га је касније довео и у Манчестер јунајтед, где су обновили сарадњу, да би иста била настављена и у Вечном граду.
Како је бивши репрезентативац Србије као слободан играч прошлог лета стигао са Олд Трафорда на Олимпико, тако је потписан једногодишњи уговор. С обзиром на то да поменута сарадња ускоро истиче, тако су медији на Чизми почели да спекулишу око судбине Немање Матића у Роми.
Према информацијама и објављеном тексту „Тутомерката“, Србин је Мурињова „продужена рука“ на терену и због тога се увелико у Риму „куца“ нови уговор за прекаљеног задњег везног, који је од словачких Кошица досегнуо невероватне фудбалске висине, проткане бројним трофејима.
У постојећем уговору између Немање и Роме, постоји ставка према којој је неопходно да Матић одигра најмање 50 одсто утакмица за „вучицу“ у сезони и то минимално 45 минута да проведе на терену, што изискује аутоматско продужење сарадње још годину дана.
Матић је до сада одиграо 24 утакмице у Серији А, једном је затресао мрежу и аситирао. Одличне партије, од којих је последња против Реал Сосиједада, где је одржао час фудбала, показатељ су да ни године, а Матић их има 34, не могу ништа везисти високом чак 194 центиметра који с лакоћом „разбија“ противничке акције и преноси лопту из дефанзиве до офанзивног реда.
Пре утакмице са Шпанцима у Лиги Европе, Рома је на свом терену минималним резултатом победила Јувентус и Матић је на средини одрадио велики посао. Одиграо је, баш као и против Сосиједада свих 90 минута, да би после утакмице поручио да је срећан што је дошао у италијански фудбал.
„Срећан сам када играм на Олимпику. Велика победа за нас, хвала навијачима који су били фантастични и који су нас подржавали. Веома битна победа за нас, јако смо задовољни“, рекао је Немања Матић.
Због свега приказаног, постоји велика вероватноћа да ће Рома понудити Матићу уговор на дуже од једне сезоне, па је јасно да је лопта код Србина у ногама и да је он на потезу.
Гери Линекер - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Легенда забрањена на јавном сервису – упоредио Британију са нацистичком Немачком: „Нећу се извинити“
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Вања је за длаку „промашио“ Русију: „Нудио сам га бесплатно“
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Матић је одржао час фудбала у Риму: „Чиста класа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала