- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Једном ће се извинити и „лавици“ из Москве

© AFP 2023 / ARUN SANKARВарвара Грачева
Варвара Грачева - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Руска тенисерка Варвара Грачева (22) доспела је недавно у центар пажње због одлуке Украјинке Марте Костјук да јој не пружи руку по завршетку финала женског турнира у Остину. Тај инцидент ипак није омео Московљанку која наставља да одушевљава добрим наступима.
Међународни скандал који је направила Украјинка у САД, а у који је Варвара увучена без сопствене воље, ипак није омео руску тенисерку да настави са добрим играма. Понижење које је доживела пред Американцима као да јој је улило нову снагу.
Тако је на Мастерсу у Индијан Велсу 66. тенисерка света већ елиминисала четири препреке (две у квалификацијама) и стигла до 1/16 финала у изузетно јакој конкуренцији.
У првом колу „муштерија“ јој је била Белгијанка Јасин Бонвентур коју је преслишала у два сета (6:2, 6:2) и тако стигла до 14. победе у 2023. години. Био је то уједно и Варварин први тријумф на бетону на турнирима из серије 1.000.
Њена наредна противница у Индијан Велсу, у другом колу, била је Хрватица Петра Мартић коју је Рускиња савладала такође у два сета (6:3, 6:2) за 75 минута игре. У следећој рунди Грачева се састаје са бољом из дуела Немице Марије и Рускиње Касаткине.
Нема сумње да Варвара Грачева тек започиње звездани пут ка тениском врху после солидне јуниорске каријере у којој је била 19. тенисерка на свету.
Бразилски фудбалер Да Силва Фереира, који је својевремено наступао за репрезентацију Русије, констатовао је недавно да ће се сви из Европске уније ускоро извинити Русији због односа према њој и њеним грађанима у светлу ситуације у Украјини.
Нема сумње да ће се, када дође то време, сви извинити и „лавици“ из Москве.
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Најбрже туширање и вожња колима у животу – због Новака Ђоковића
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Претња мање по Новака – „помрачење“ Грка и савршени Руси
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Ко је бољи – Рафа на шљаци или Новак на бетону?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала