- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Претња мање по Новака – „помрачење“ Грка и савршени Руси

© AP Photo / Mark J. TerrillСтефанос Циципас
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Грчки тенисер Стефанос Циципас елиминисан је већ у другом колу Индијан Велса од Аустралијанца Џордана Томпсона – 7:6, 4:6, 7:6. Други носилац на поменутом Мастерсу, који је уз Карлоса Алкараса једина претња да свргне Новака Ђоковића са трона, доживео је помрачење и испао већ на старту.
Циципас је као други носилац био слободан у првом колу, да би већ после првог меча на Индијан Велсу и борбе од два сата и 40 минута морао да спакује кофере и поздрави се са публиком.
Како му је за рушење Србина био потребан „Дабл Саншајн“, односно да освоји Индијан Велси и Мајами, тако је после елиминације постало јасно да од тога нема ништа.
Аустралијанац Томпсон, иначе 87. рекет планете, храбро је ушао у двобој с фаворизованим Грком. Џордан је после велике борбе добио уводни сет, у другом је морао да потпише капитулацију, али је у трећем поново био на висини задатка и поново је победника, баш као и у првом сету, морао да одлучи тајбрејк.
Само два поена у тајбрејку препустио је Томпсон трећем играчу планете, који је шокантно елиминисан. Аустралијанац ће се у шеснаестини финала састаће се са Кресијем или Табилом.
За разлику од Циципаса, који је уз Карлоса Алкараса (игра против Кокинакиса) једини био претња по Новака за преузимање првог места на АТП ранг-листи, Каспер Руд лако је изашао на крај са Дијегом Шварцманом.
Норвежанин је за 89 минута у два сета елиминисао Аргентинца – 6:2, 6:3.
Сигурни у Индијан Велсу били су и најбољи руски тенисери који нису препустили својим ривали ни сет. Карен Хачанов „почистио“ је Немца Отеа резултатом 6:3, 6:3, док је Данил Медведев елиминисао натурализованог Американца Накашиму – 6:4, 6:3.
Последњи је на терен у Сједињеним Америчким Државама од руских тенисера изашао Андреј Рубљов и био је убедљив против Чеха Лехечке – 6:4, 6:2.
На тај начин Руси су остварили савршени учинак 3/3.
Када је у питању једина претња по Новака Ђоковића за преузимање трона, талентовани Шпанац Карлос Алкарас ће у другом колу (прво био слободан), играти против Аустралијанца Танасија Кокинакиса.
Српски тенисер Миомир Кецмановић у мечу трећем кола игра против искусног Стана Вавринке, а тај сусрет неће почети пре 21 час и 30 минута у суботу.
► Гост нове епизоде емисије „Миљанов корнер“ био је Александар Саша Јанковић, нови селектор фудбалске репрезентације Кине.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Несвесно су Новаку учинили услугу: „Апсолутно савршена ситуација“
Летонска тенисерка Јелена Остапенко током дуела са Ајлом Томљановић на Вимблдону - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Апсурдни потез: Гренд слем шампионка кажњена јер је играла са Русима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала