- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немања Видић се повукао из трке за председника ФСС

© AFP 2023 / PAUL ELLISНемања Видић са супругом
Немања Видић са супругом - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
Пратите нас
Немања Видић се повукао из трке за председника Фудбалског савеза Србије. Некадашњи репрезентативац саопштио је да је повукао кандидатуру из разлога што му је стављено до знања да неће имати прилику да буде изабран на сутрашњој Скупштини у Старој Пазови.
Видић је о одлуци обавестио јавност у форми писаног саопштења.
„Пред нашим фудбалом су велики изазови. Много тога мора и може боље. Моја идеја је била и остала да окупим тим врхунских професионалаца који су кадри да те изазове реше квалитетније него можда ико у Европи. Нажалост, на сваком кораку пута ка томе да постанем председник ФСС-а ми је јасно стављено до знања да нам та шанса неће бити пружена. Овим путем желим да вас обавестим да повлачим кандидатуру за председника ФСС-а“, навео је Видић у саопштењу.
„Одговорност за решавање великих изазова који су пред нама је преузела иста група људи која их је и створила. Дефинитивно нисам оптимиста по питању тога шта ће урадити са приликом коју су приграбили и мислим да ће за четири године бити још теже него данас“, истакао је Видић.
„Повлачење кандидатуре не значи да одустајем од српског фудбала. Верујем у свој тим и нашу визију, као и велику помоћ коју ћемо добити од наших пријатеља из врха европског и светског фудбала. Оно што, нажалост, није могуће да кренемо да радимо данас - мој тим и ја урадићемо, верујем, у блиској будућности. Сада то није могуће.“
„Захваљујем се свима који су ме подржали у овом процесу, посебно свима који су ме подржали јавно упркос великим притисцима. Изузетно ми је драго да сам осетио и велику подршку у народу“, додао је Видић.
„Нажалост, они не одлучују и немају право гласа. Желео сам да уједињујем, а не разједињујем. Желео сам да будем решење, а не проблем. Људи у српском фудбалу и већина делегата у Скупштини су одлучили гласањем пре подношења кандидатуре, пре избора, и тако урушили кредибилитет и онако пољуљан прошлом изборном седницом. Нису желели да чују моје намере и упореде тим који сам окупио, идеје које доносимо, са противкандидатом. За крај - поносан сам што смо показали да постоји млађа и другачија фудбалска Србија. Србија будућности“, закључио је Немања Видић.
Изборна скупштина ФСС-а одржаће се сутра од 14 сати, а једини кандидат за председника остао је Драган Џајић.
Валери Карпин, Русија, фудбал - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Русија ће играти на првенству Централне Азије
Дејан Станковић и Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Душан у великој кризи, Деки га тешио: „Причао сам са њим као са сином“
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СПОРТ
Шта би фудбалска Европа без Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала