- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија ће играти на првенству Централне Азије

© AFP 2023 / NATALIA KOLESNIKOVAВалери Карпин, Русија, фудбал
Валери Карпин, Русија, фудбал - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Русије учествоваће на првом шампионату Централне Азије, које је на програму у јуну ове године, објавили су руски медији.
Шест чланица Фудбалске асоцијације Централне Азије (ЦАФА) - Таџикистан, Узбекистан, Киргистан, Туркменистан и Авганистан - су потврдиле учешће на турниру на коме ће се као гост појавити и нека селекција из Азије.
Информацију о учешћу селекције Валерија Карпина је за „Мач ТВ“ потврдио портпарол Фудбалског савеза Таџикистана, Фаридун Салијев, чија ће репрезентација такође учествовати на турниру.
„Русија ће учествовати на првом фудбалском првенству Централне Азије које ће се одржати од 9. до 21. јуна“, потврдио је Салијев.
Подсетимо, УЕФА и ФИФА су суепендовали репрезентацију Русије и забранили јој учешће на међународним такмичењима под њиховим окриљем због ситуације у Украјини.
Крајем децембра на Извршном комитету РФС постављено је питање могућег преласка организације у Азијску фудбалску конфедерацију (АФК).
Касније је, заједно са УЕФА-ом, донета одлука да се формира Радна група, чија је сврха да изради мапу пута за што скорији повратак руских тимова на међународне турнире.
Русија ће у наступајућој репрезентативној паузи одиграти две пријатељске утакмице, са Ираном (23. марта) и Ираком (27. марта).
Дејан Станковић и Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Душан у великој кризи, Деки га тешио: „Причао сам са њим као са сином“
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СПОРТ
Шта би фудбалска Европа без Србије
Мирослав Клосе - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Млади Србин има једну ману – али и енигматичну врлину: „Марко је нешто посебно“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала