- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јури Новака и пише историју у Америци – Алкарас са само 19 година стигао до магичних 100

© AP Photo / Alberto SaízКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас наставља да редом меље противнике у Индијан Велсу, а овога пута „на менију“ је био Талон Грикспор, холандски тенисер, којег је Шпанац савладао резултатом 7:6, 6:3. Други рекет света пласирао се у осмину финала и уписао јубиларну стоту победу у каријери.
Карлос Алкарас има велику мотивацију да освоји трофеј на Мастерсу у Индијан Велсу јер би му тај пехар донео и прво место на ком се тренутно налази Новак Ђоковић.
Шпанац је релативно лако обезбедио пласман у осмину финала после сат и 40 минута борбе, а Талон Грикспор пружао је нешто јачи отпор само током првог сета. Алкарас није искористио две брејк лопте, па је тако до предности дошао после тај-брејка.
Далеко мање неизвесности виђено је у другом сету у ком је шпански ас стигао до брејка, а потом спасао две брејк лопте. За четвртфинале Алкарас ће играти против Џека Дрејпера.
Победом над Холанђанином, Алкарас је остварио невероватан подвиг јер је са само 19 година стигао до стоте победе у каријери. Не само да је успео да дође до те фантастичне бројке већ му је за то било потребно мање мечева него тенисерима као што су Рафаел Надал , Андре Агаси, Матс Виландер и други.
Талентовани Шпанац има скор од сто победа и 32 пораза што га чини другим тенисером са најмање потребних мечева за сто победа. Испред Алкараса је само Џон Мекинро који је имао сто победа и 31 пораз.
Уколико освоји трофеј у Индијан Велсу Алкарас ће поново померити Новака са првог места, али како би се ту задржао биће неопходно да освоји и Мастерс у Мајамију.
Тема прве емисије Спутњика спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Станислас Вавринка - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
СПОРТ
Славни Швајцарац „очитао“ лекцију Новаковом ђаку – Данац се побунио: „Сада немаш ништа да ми кажеш?“
Руска тенисерка Анастасија Потапова  - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Нова хајка на Рускињу – због дреса желе да је елиминишу са Вимблдона
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Американац се угледа на Ђоковића: „Лудо је шта он ради“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала