- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Све „чари“ дербија: Напетост и чарке – Обрадовић се извинио, Ивановић поручио: Победићемо Партизан

© Sputnik / Лола ЂорђевићМатијас Лесор
Матијас Лесор - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Дугоочекивани сусрет Партизана и Црвене звезде у 21. колу АБА лиге (92:81) донео је све оно што се од дербија и очекивало. Напетост, преокрети и чарке обележили су утакмицу која се са терена пренела на конференцију. Жељко Обрадовић извињавао се због потеза Матијаса Лесора, док је Душко Ивановић поручио да ће Звезда победити Партизан.
Црвена звезда водила је против Партизана све до почетка последње деонице, међутим преломни тренутак догодио се уз звук сирене по истеку треће четвртине.
Јам Мадар је у последњој секунди погодио тројку и смањио заостатак црно-белих који су последњих десет минута играли са далеко већим самопоуздањем од противника. Одмах су кошаркаши Партизана у четвртој деоници стекли предност и нису је испуштали све до краја, али у тих десет минута виђена је и она ружнија страна дербија.
Матијас Лесор и Филип Петрушев ушли су у сукоб, а по завршетку меча ситуација је ескалирала када је Француз насрнуо на срспког репрезентативца.
Саиграчи су га одмах склонили како не би дошло до већих проблема, а Лесора је бес брзо прошао јер је отрчао код навијача са којима је славио важну победу.
Док су његови играчи славили Жељко Обрадовић имао је други задатак. Стао је испред тунела док су сви играчи Звезде прошли у свлачоницу како би спречио било какву непријатност. Српски кошаркашки великан понео се као прави домаћин и доказао вечитим ривалима да је он испред свега човек.
Како то обично бива утакмица се наставила на конференцији, на којој Душко Ивановић није желео да критикује играче већ појасни да је Звезда зацртала да победи црно-беле.
„Пре утакмице сам рекао да је за мене најважније који ћемо филинг да имамо после ове утакмице, а то је да ћемо да добијемо Партизан. И Партизан то зна“, рекао је Ивановић.
Обрадовић је конференцију искористио у друге сврхе. Упутио је извињење Петрушеву и поручио да је понашање једно од мињеника Партизанових навијача „беспотребно“.
„Рекао сам то и у свлачионици. Лесор је невероватан човек, са невероватном енергијом, који даје невероватне ствари овој екипи и у кошаркашком, спортском, сваком. Међутим, и њему сам рекао и сад ћу да поновим да је апсолутно беспотребно то што је урадио на крају утакмице и као тренер желим да се извиним играчу Звезде Филипу Петрушеву јер га је два пута одгурнуо Лесор. Да ли је пре тога било неких ствари, не знам, погледаћу снимак, али ни то није разлог да се онако реагује“, поручио је Обрадовић.
Међутим, слика са кошаркашког спектакла у Београду није толико црна. Навијачи оба клуба имали су прилике да уживају са једне стране у магији Факунда Кампаца који је слао невероватне асистенције погађао сјајне шутеве, док су присталице домаће екипе славиле Лесорове потезу, Смаилгаићеву одбрану и Мадарову тројку.

Како је дошло до преокрета?

На паузи по завршетку првог полувремена Обрадовић је морао да тргне екипу како би дерби добио бар за нијансу узбудљивију путању јер је Звезда толико преузела инцијативу да су црвено-бели стигли и до предности од 20 поена.
Најважнији тренутак догодио се у свлачионици када је тренер Партизана од својих играча тражио њихово мишљење.
„Била је веома тешка утакмица против доброг тима, много лоше смо ушли у меч. Онда смо отишли у свлачионицу, причали, свако је рекао шта је имао. Потом смо у другом делу играли другачије, са више енергије, баш онако како је требало да почнемо утакмицу. Срећан сам што је отишло на нашу страну, много значи што смо сада први на табели и ово нам даје подстрек за наставак сезоне. Разговарали смо, остаје то унутар свлачионице“, открио је Мадар.

Како стоје ствари?

После 21. кола Партизан заузима прво место на табели АБА лиге, а из меча са Звездом носи важну поруку. Црно-бели и даље имају осцилације и овога пута помогао им је пад у игри противника.
На другој страни Звезда је још једном изгубила добијену утакмицу и очигледно ће морати да пронађе рецепт за болест звану четврта четвртина.
Тема прве емисије Спутњика спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
СПОРТ
Богдан се вратио – па се „посвађао“ са кошем
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Звезди мало и 20 разлике – Партизанов преокрет за памћење и велики корак ка првом месту
Партизан Црвена звезда Куп Радивоја Кораћа - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Партизан или Звезда – коме ће припасти Јадран?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала