- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Дронови САД сакупљају обавештајне податке које после користи украјинска војска

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов је након инцидента са америчким дроном изнад Црног мора назвао америчку војну активност у непосредној близини руских граница недопустивом.
„Неприхватљива војна активност Сједињених Америчких Држава у непосредној близини наших граница је забрињавајућа. Одлично знамо у каквом циљу се користе овакви извиђачко-нападачки дронови“, наводи се у изјави амбасадора.
Антонов је истакао да амерички дронови сакупљају обавештајне податке које Кијев затим употребљава за нападе на Русију. Према његовим речима, Москва се нада да ће САД престати да лете у близини руских граница.
Амбасадор је инцидент такође окарактерисао као провокацију.
Дипломата је претходно због инцидента био позван на састанак са помоћником државног секретара САД Карен Донфрид на ком је, према амбасадоровим речима, Вашингтон изразио протест због поступака руске стране у ситуацији са дроном .
Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је амерички дрон MQ-9 пао у Црно море током оштрог маневрисања. Руски ловци који су подигнути ради пресретања нису били у контакти с њим, нити су употребили оружје.
Министарство одбране Русије саопштило је да је ујутру 14. марта амерички дрон МК-9 са искљученим транспондерима летео ка руској граници, руски ловци су подигнути у ваздух да би идентификовали уљеза. Услед наглог маневрисања, дрон је изгубио висину и пао у воду.
Вишенаменски ловац Су-27 - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
РУСИЈА
Вашингтон: Руски Су-27 се сударио са америчким дроном
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала