- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијани бесни после хулиганског пира: „Влада Немачке нека плати штету“

© AP Photo / Salvatore LaportaНапуљ
Напуљ - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Нереди који су избили уочи реванш утакмице осмине финала Лиге шампиона између Наполија и Ајнтрахта и даље су у центру пажње европске јавности. Имамо и први биланс изгреда, то је осморица ухапшених хулигана од којих су тројица навијачи немачког клуба.
Шеф напуљске полиције Алесандро Ђулијано потврдио је да су повређена и шесторица полицајаца, као и да је истрага о сукобима и нередима у пуном јеку.
Тачно 470 навијача Ајнтрахта приведено је у полицијску станицу на идентификацију. Њих 120 је већ напустило Италију током пре поднева, док су преосталих 350 евакуисани у Салерно, град јужније од Напуља, или Рим.
Према реконструкцији италијанских медија, ситуација је ескалирала током поподнева када је група навијача Наполија напала полицију и навијаче Ајнтрахта на једном од централних тргова. Ајнтрахтови ултраси су претходно марширали кроз центар Напуља и певали провокативне песме.
Напуљ - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Хаос у Напуљу: „Град је талац 300 хулигана“ /фото, видео/
Дан после насилних сукоба навијачи Ајнтрахта су евакуисани из града. Под пратњом полиције неки су стигли до локалног аеродрома, као и до Салерна и Рима, одакле ће се запутути назад у Немачку.
Транспорт навијача је био стопиран током вечери јер су навијачи Наполија покушали да дођу до хотела и луке у којој су били смештени Немци. Због тога је дошло до нових окршаја хулигана и полиције у околним улицама, а у близини је био и хотел у коме су одсели играчи Ајнтрахта.
Током сукоба хулигани су бацали камење, бакље, столове и столице ка противничким навијачима и полицији која је морала да употреби сузавац. Запаљен је полицијски аутомобил, а неколико ресторана и барова је уништено.
© AP Photo / Alessandro GarofaloНапуљ
Напуљ - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Сукоби су у Италији изазвали гнев јавности јер се знало да ће насилни навијачи Ајнтрахта доћи на утакмицу без обзира на то што им није било дозвољено да купују карте.
„Надам се да ће сви ти криминалци бити приведени правди. Солидарност са полицијом и градом Напуљем који се суочавају са озбиљним насиљем“, поручио је заменик премијера и министар иностраних послова Италије Антонио Тајани.
Десничарски политичар Матео Салвини затражио је да Влада Немачке сноси трошкове штете која је нанета Напуљу.
„Нека Немци плате за сву штету. Министар унутрашњих послова је имао право када је тражио забрану уласка хулиганима“, рекао је Салвини.
Градоначелник Напуља Гаетано Манфреди, министар полиције Матео Пјантедози и перфект Напуља Клаудио Паломба такође су осудили дивљање хулигана и најавили истрагу позадине целог случаја.
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
СПОРТ
Повреда је покварила планове Шпанији и оставила трачак наде Србији: „Тешко је рећи збогом“
Ливерпул - Реал, Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
СПОРТ
Тужна слика српског фудбала – „последњи самурај“ и то само на папиру
Наполи - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
СПОРТ
Чизма поново маршира Европом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала