- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је одустао, али Американци се још буне: „Земља је заглављена у глупости“

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
Пратите нас
После Мастерса у Индијан Велсу на реду је турнир у Мајамију, али је готово сигурно да Новак Ђоковић неће моћи ни тамо да наступи. Иако је то већ јасно, критике на рачун власти Сједињених Америчких Држава настављају да стижу, а најновију је упутио Бил Махер, чувени водитељ.
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, на терен ће тек у априлу јер у Сједињеним Америчким Државама и даље важи забрана уласка у земљу за невакцинисане странце. Српски ас уложио је молбу пред Мастерс у Индијан Велсу, али још једном је добио „не“.
Међутим, иако се и Новак помирио са тим да не иде у Америку, одређени Американци не мире се са тим како се њихова земља поставила према великом шампиону.

„Кажу да је улазак невакцинисаних непосредна опасност за људе. Ђоковић је невакцинисан, али је имао корону два пута, а како су нас убеђивали, природни имунитет је бољи од оног добијеног вакцином. Непосредна опасност? Од човека који игра тенис? Од човека који је корону имао два пута и ојачао организам, човека који стоји сам на терену. Удаљен далеко од публике у земљи у којој су је сви имали. Спорт у којем стојите сами! Ова земља је заглављена у глупости, једноставно јесте“, љут је био је Бил Махер, чувени телевизијски водитељ.

После информације да Новак неће моћи да игра у Индијан Велсу огласио се чак Рон Десантис, гувернер Флориде, који је од америчког председника Џозефа Бајдена тражио да преиспита одлуку поводом доласка српског аса у Мајами.
Међутим, времена је све мање и Новак је већ почео да се спрема за сезону на шљаци коју ће највероватније почети на Мастерсу у Монте Карлу.
Подсетимо, док невакцинисаним странцима није дозвољен улазак у земљу, они који имају држављанство Америке и уколико су невакцинисани могу без проблема да уђу у ту државу.
Станислас Вавринка - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
Швајцарац упозорава Новаковог ђака: „Зажалиће једног дана“
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
„Шпански тајфун“ хара Америком и корак ближе је Новаку – „Мотивише ме“
Јелена Остапенко - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
СПОРТ
Јелена је добила казну од домовине због Руса па запретила напуштањем тениса – одмах стигло покајање!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала