- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јелена је добила казну од домовине због Руса па запретила напуштањем тениса – одмах стигло покајање!

© AP Photo / Mark J. TerrillЈелена Остапенко
Јелена Остапенко - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
После вести да је Летонија забранила финансирање Јелене Остапенко због учешћа на турнирима на којима играју Руси и Белоруси, Анда Чакша, летонска министарка просвете одлучила је да промени одлуку. Чакша је схватила да је апсурдно да Гренд слем шампионка буде кажњена и огласила се поводом тога.
Апсурдну казну добила је Јелена Остапенко од Олимпијског комитета Летоније јер је руским и белоруским тенисерима и тенисеркама дозвољено да играју на свим турнирима осим на Вимблдону. Остапенко је управо због тога и била зачуђена одлуком своје земље.
„ВТА организује турнире и немам прилику да играм негде другде. То значи да не могу да играм ни на једном турниру. Морам да напустим тенис. Нећу то да радим јер сам ја тенисерка и ово је мој спорт. Нажалост, то је реалност", поручила је Гренд слем шампионка.
Међутим, одмах после оглашавања Гренд слем шампионе Анда Чакша, министарка просвете, која је и донелу одлуку да Остапенко као и бициклисти Том Скунше и Крист Ниландс буду кажњени схватила је грешку.
„Оцењујући околности везане за ускраћивање новчаних бенефиција спортистима Олимпијског тима Летоније Јелени Остапенко, Тому Скунше и Крист у Ниландсу, као и слушајући мишљење Летонског бициклистичког савеза и Летонске тениске уније, Министарство просвете је у сарадњи са Олимпијским комитетом Летоније одлучило да поништи одлуку и скраћивања бенефиција за поменуте спортисте и обезбедиће пун износ финансирања“, огласила се Чакша.
Руским и белоруским тенисерима и тенисеркама дозвољено је учешће на свим турнирима осим на Вимблдону што значи да уколико неко жели да се на професионалном нивоу бави тенисом готово не може да нађе турнир на којима нема бар једног представника неке од две поменуте земље.
Међутим, одлука Летоније била је само једна у низу која се тиче руских и белоруских тенисера и тенисерки који су на свакодневном нивоу мета критичара.
Последња у низу која је претрпела велики притисак била је Анастасја Потапова која се на терену појавила у мајици Спартака што је осудила чак и Ига Швјонтек, најбоља тенисерка света.
Тема прве емисије Спутњика спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Шпанац као фурија јури прво место – чудесни Канађанин спасao шест меч лопти, а сада спасава и Новака
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Данил правио спектакл па открио – „Не знам да ли ћу моћи да наставим“
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
СПОРТ
Данилов луди меч у Калифорнији – Рус се љутио, повредио, па срушио Сашу после три сата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала