- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најбоља тенисерка света применила Надалов рецепт и понизила Јелену: „Изгубила сам због повреде“

© AP Photo / Mark BakerЈелена Рибакина – Ига Швјонтек
Јелена Рибакина – Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
Пратите нас
Ига Швјонтек, пољска тенисерка, поражена је у полуфиналу Индијан Велса од Јелене Рибакине, а после меча није хвалила противницу већ се фокусирала на то да је због повреде изгубила меч. Пољакиња је подсетила на Рафаела Надала који је имао исте коментаре после пораза, а то није велико изненађење јер је Ига говорила о томе да се угледа на Шпанца.
Када је Ига Швјонтек по први пут 2021. године освојила Ролан Гарос, говорила је о томе да јој је велики узор током каријере Рафаел Надал, најсупешнији тенисер на париској шљаци у историји белог спорта.
Међутим, чини се да је Ига и превише почела да се води појединим Надаловим начелима па се тако нашла на мети критика после пораза у полуфиналу Индијан Велса од Јелене Рибакине која игра фантастичан турнир.
„Искрено, више је било до мене и мојих грешака, такође не осећам се сто одсто спремно. Дала сам све, али Елена је била боља играчица. Нажалост, осећам нелагодност и бол у ребрима и било ми је тешко да се такмичим на свом највишем нивоу. Консултоваћу се са својим тимом и свакако ћу ове наредне дане искористити за опоравак. Видимо се ускоро!“, рекла је Швјонтек после меча.
На друштвеним мрежама одмах су експлодирали коментари који су алудирали на то да се Ига понаша идентично као Надал који је често изговоре за поразе тражио у повредама и својим грешкама, а ретко у доброј игри противника.
Посебну љутњу прва тенисерка света изазвала је јер се и даље налази на списку учесница за Мастерс у Мајамију што указује на то да њена повреда можда није озбиљније природе.
Швјонтек је ових дана веома заступљена медијима, али не само због Индијан Велса већ због коментара. Оштро је критиковала Анастасју Потапову због ношења дреса Спартака, да би се огласила и поводом изјаве Лесије Цуренко која је доживела „напад панике“ због Арина Сабаленке, белоруске тенисерке.
Пољакиња је јасно стала на страну оних који су без разлога осудили њене руске и белоруске колегинице, па је јасно да јој Јелена Рибакина, рођена Московљанка, није омиљена противница.
Рибакина је међутим упркос свему показала да је сјајна тенисерка, а Игу Швјонтек је победила већ други пут ове сезоне.
Гост емисије Миљанов корнер био је Миодраг Мартаћ.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Украјинка напала Белорускињу – Арина коначно одговорила: Нисам урадила ништа лоше
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Америка осуђена да гледа доминацију страшне Јелене и Белорускиње
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
Нова рампа за Новака из Америке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала