- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Украјинка напала Белорускињу – Арина коначно одговорила: Нисам урадила ништа лоше

© AP Photo / Dita AlangkaraАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
Пратите нас
Арина Сабаленка, белоруска тенисерка, била је упитана после победе над Маријом Сакари у Индијан Велсу, за коментар поводом изјаве Лесије Цуренко, украјинске тенисер, која је рекла да је због Белорускиње доживела „напад панике“. Сабаленка је појаснила да ни она, а ни остале њене колеге из Русије и Белорусије нису ништа урадили Украјинцима.
Велика бура подигла се после коментара Лесије Цуренко која је предала Арини Сабаленки у другом колу Индијан Велса јер је осетила „напад панике“ због играња против Белорускиње.
После пласмана у финале овог Мастерса Сабаленка је коментарисала изјаву Цуренко.
„Па, чуј, нико не може да контролише емоције других, знаш. И мислим да ВТА даје све од себе да то некако контролише. Да, наравно да је велика напетост међу нама. Али ја знам да нисам учинила ништа лоше Украјини, ни ја, ни руски спортисти, ни белоруски спортисти, нико од нас није урадио нешто лоше. Чак и неки од нас воле да помажу“, рекла је Сабаленка.
Белоруска тенисерка истакла је да мисли да Цуренко није предала меч због паничног напада већ је за то било више разлога. Такође, Сабаленка је открила да се већ суочавала са великим притиском и негативним причама о себи које су долазиле од тренера Никите Власова.
„Мислим да постоји нешто више када је реч о њеном повлачењу. Имала сам заиста тешку ситуацију прошле године са њеним тренером због његовог понашања према мени. Тако да мислим да је тај тип извршио толики притисак на њу, и зато се то догодило“, верује Сабаленка.
Белоруска тенисерка није једина која се претходних дана сусреће са великим притиском због свог порекла. Анастасја Потапова, руска тенисерка, добила је оштро упозорење од ВТА јер је на меч стигла у дресу Спартака.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Америка осуђена да гледа доминацију страшне Јелене и Белорускиње
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
Нова рампа за Новака из Америке
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
Јелена из Москве донела историју Казахстану – три Гренд слем шампионке јуре круну у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала