- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Џон Кирби: Неприхватљиви позиви на примирје у Украјини током посете кинеског председника Москви

© AFP 2023 / MANDEL NGANКоординатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби
Координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе сматрају неприхватљивим могуће позиве на прекид ватре у Украјини током посете Си Ђинпинга Москви, изјавио је координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби у интервјуу за „Фокс њуз“.
„Ако на крају састанка буде било каквих позива на прекид ватре, то неће бити прихватљиво. Зато што ће то само ратификовати оно што је Русија освојила до данас и дати господину Путину времена да припреми нове људе и испланира нову офанзиву онда када њему буде одговарало“, рекао је званичник.
Он је додао да се Сједињене Америчке Државе такође очекују да Си Ђинпинг разговара са украјинским председником Владимиром Зеленским.
Прес служба Кремља је у петак саопштила да ће лидери Русије и Кине разговарати 20. марта на неформалној вечери у Москви, а преговори ће се одржати 21. марта. Очекује се да ће шефови држава разговарати о даљем развоју партнерства и сарадње Русије и Кине. Након састанка, они ће дати изјаву за медије.
Министарство иностраних послова Кине је крајем фебруара објавило документ од 12 тачака у којем детаљно износи свој став о решавању конфликта у Украјини, а као најважнија ставка наводи се моментални прекид непријатељстава и прелазак на мировне преговоре.
Kоординатор за стратешке комуникације Беле куће Џон Кирби. - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
РУСИЈА
Критика кинеског предлога: Бела кућа против моменталног прекида ватре у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала