- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанија је капарисала српског сина, али је Пикси најавио борбу: „Нећемо се предати“

© AFP 2023 / JACK TAYLORСтефан Бајчетић
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије, поручио је да и даље није изгубљена битка за талентованог везисту Ливерпула Стефана Бајчетића који се нашао на списку младе репрезентације Шпаније за предстојеће активности. Повреда момка рођеног у Вигу, чији је отац Срђан Бајчетић Србин и играо је за Звезду, одложила је његов деби.
Србија је у претходним недељама извојевала две велике победе и два српска сина је уврстила под своју фудбалску заставу. Лазар Самарџић је пре Немачке изабрао Орлове, док је голман Владан Ковачевић који је играо за Босну и Херцеговину такође изабрао да се стави на располагање Пиксију.
Ипак, трећа, можда и најважнија битка и даље је у току. Иако су многи у једном тренутку помислили да је готово, када се Стефан Бајчетић нашао на списку селектора младе репрезентације „црвене фурије“ Сантија Деније, повреда је била јача.
Шпанија је капарисала српског сина, али је Пикси најавио борбу: „Нећемо се предати“83
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Црвени аларм у Шпанији због Стефана и Србије
То је купило време Србији да и даље остане у игри за Бајчетића јуниора који би био велико појачање за средину терена. Шпанци су у пол-позицији, али ништа још није изгубљено.
Све то потврђују и речи селектора Драгана Стојковића Пиксија, који је на окупљању националног тима у Кући фудбала у Старој Пазови за почетак квалификација за Европско првенство и мечеве са Литванијом (24. март) и Црном Гором у Подгорици (три дана касније) рекао да нада постоји.
„Што се тиче Бајчетића, ради се о клинцу од 18 година. Он јесте таленат, он јесте играч који пуно обећава. Знате целу историју, он је рођен тамо. Мајка је Шпањолка, отац је наш. Срђан Бајчетић. Обавио сам разговор наравно, оно што је да кажем важно, мислим да он није спреман у овом моменту да игра ни за Шпанију, ни за Србију. То је неко моје мишљење. Превише је то много брзо дошло на његова леђа. А, ево чујем сада и да се повредио и баш штета што неће играти до краја сезоне. Видећемо каква ће одлука бити, нећемо се предати по том питању, али никога нећемо убеђивати или вршити притисак. На крају ће он да донесе одлуку да ли ће играти за једне или за друге“.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија
Драган Стојковић Пикси
Селектор Србије
Иако је недавно тек постао пунолетан, Стефана на терену одликује невероватна брзина доношења одлука. Може да игра на позицијама задњег и централног везног, одличан је у транзицији и брзом преношењу лопте.
Његова игра је чиста и креативна, подсећа на Ћавија и Инијесту из времена док су у тандему жарили и палили у дресу Барслелоне и нема дилеме да би такав бисер могао да буде залог за будућност српског репрезентативног фудбала.
Утакмица је у току, Шпанија је фаворит, али време ради за Србију...
Гост емисије „Миљанов корнер“ био је фудбалски тренер Миодраг Мартаћ.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Пикси о Митровићевом „помрачењу“: Причаћемо, доза респекта мора да постоји
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Дмитровић се захвалио и опростио од дреса Србије
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Пикси се извинио нацији, причао о Џајићу, Лазару, Црногорцима...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала