- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јелена покорила Америку – уследио шоу уз поруку Белорускиње: „Последњи пут си победила“

© AP Photo / Mark J. TerrillЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Пратите нас
Казахстанка рођена у Москви Јелена Рибакина победила је Арину Сабаленку у фантастичном и драматичном финалу Индијан Велса резултатом 7:6, 6:3. Mеч је трајао два сата и шест минута.
У репризи финала Аустралијан опена две тенисерке демонстрирале су врхунски тенис.
Иако је Сабаленка због друге позиције на ВТА ранг листи била благи фаворит, Јелена, која је претходно разбила у полуфиналу прву играчицу планете Пољакињу Игу Швјонтек, поново је показала да је кадра за највеће домете.
Почетак финала Мастерса у Индијан Велсу протекао је у одмеравању снага и играло се гем за гем, све до петог, када је Сабаленка успела да дође до брејка.
Затим је препустила Јелени само један поен и повела је експресно са 4:2.
И док су неки можда поверовали да ће тај један брејк бити довољан за освајање сета, уследио је експресни повратак тенисерке која се такмичи под заставом Казахстана.
Рибакина је у осмом гему стигла до резултатског егала. У наставку су обе тенисерке себично чувале сопствени сервис, па је тај-брејк морао да одлучи победника уводног сета.
Одиграна су чак 24 поена, а Рибакина је изашла као успешнија и срећнија, те је добила резултатом 13:11 и повела у сетовима после нестварне борбе од чак 80 минута.
Доминантно је отворила други сет у борби, што потврђује брејк без изгуљеног поена.
Уследила је потврда брејка, а онда је почело да се игра гем за гем, све до седмог, када је Рибакина поново успела да "украде" сервис противници из Белорусије - 5:2.
Уследио је одговор Сабаленке, која није дала да се све тако брзо заврши, већ је дошла до рибрејка.
У наставку су обе тенисерке освојиле гем на сопствени сервис, па је Јелена Рибакина славила резултатом 6:4, освојивши трофеј.
Био је то њихов пети међусобни дуел и пртив тријумф Јелене Рибакине, десете тенисерке света.
Прави шоу за публику уследио је на свечаној додели пехара, где су Јелена и Сабалина показале да то велико ривалство, краси још веће пријатељство ван терена.
„Сјајне две недеље су иза тебе, фантастични резултати ове и претходних година. Ти и твој тим радите невероватан посао. Честитам. Ово је први пут да сам победила, надам се да ћемо играти још много финала“, низала је комплименте Јелена на рачун поражене Сабаленке, која се насмејала, исплазила језик и преотела јој микфорон на кратко.

„Постараћу се да буде последња победа“, нашалила се Белорускиња, а присутни су праснули у смех. Осмех је био присутан и на лицу обе тенисерке.

„Не, не, никако. Видимо се следећи пут. Увек је задовољство играти против тебе и увек су то тешки и напети мечеви“, закључила је победница Индијан Велса Јелена Рибакина која ће од награде инкасирати 1.262.220 долара и 1.000 поена у борби за ВТА листу.
Наградни фонд турнира у Индијан Велсу износио је 8,8 милиона долара, а пораженој у финалу припао је чек на 662.360 долара и 650 бодова.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Шпанац разбио Руса и преотео трон Новаку Ђоковићу
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
СПОРТ
Русија има Медведева, Србија Међедовића – титула!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
СПОРТ
Америка „отвара врата“ Ђоковићу: „Добродошао је“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала