- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби и Руси на задатку у Америци – ко може да врати Новака на прво место?

© AP Photo / Kirsty WigglesworthКарлос Алкарас и Данил Медведев
Карлос Алкарас и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић ће морати да пропусти и Мастерс у Мајамију, а на том месту Карлос Алкарас покушаће да дође до друге узаступне титуле која би га учврстила на првом месту. На том путу потенцијално могу да му се нађу Душан Лајовић, Миомир Кецмановић и Ласло Ђере, српски тенисери, док је могуће и ново финале против Данила Медведева.
„Саншајн дабл“ освојило је само седам тенисера у историји белог спорта укључујући Новака Ђоковића, а Карлос Алкарас потрудиће се да буде осми играч којем је то пошло за руком.
Термин се користи за тенисере који су везали трофеје у Индијан Велсу и Мајамију, а уколико то ове године уради Карлос Алкарас може да обезбеди себи прво место и на нешто дужи временски период.
На Мастерсу у Мајамију Србија ће имати тројицу представника односно Миомира Кецмановића који игра као 29. носилац, Ласла Ђереа и Душана Лајовића, док се Филип Крајиновић повукао са турнира.
Српски тенисери нису имали превише среће приликом жреба па ће Лајовић већ у првом колу одмерити снаге са Ендијем Маријем. Ако Душан успе да савлада Британца, а потом и Максима Кресија у другом колу он ће изаћи на мегдан Алкарасу. Задатак је тежак, али изненађења никада не треба отписати.
Миомир Кецмановић биће слободан у првом колу, док у другом чека победника из меча Уго Умберт – Гаел Монфис. Српски тенисер није у најбољој форми, али управо је против Алкараса у Мајамију прошле године одиграо изузетан меч када је Шпанцу узео први сет.
Могао би Миша ове године да буде то српско чудо које ће Новака вратити на прво место односно спречити Алкараса да дође до трофеја. Као и Кецмановић и Ласло Ђере налази се на истој страни жреба, а његов први ривал биће познат после квалификација.
На супротној страни налази се Данил Медведев који у финалу Индија Велса против Алкараса није пружио онолико колико се од њега очекивало, међутим управо би Мајами могао да буде савршена прилика за освету.
Поред Медведева Русија ће у Мајамију моћи да се узда и у Андреја Рубљова као и Карена Хачанова.
Уколико не освоји трофеј на Мастерсу у Мајамију, талентовани Шпанац може да остане на првом месту, али ће Новак врло брзо бити у прилици да се врати на трон.
Српски ас се враћа на терен у априлу, играће најпре на турнирима у Монте Карлу и Бањалуци, а већ би добрим резултатом Кнежевини поново постао светски број један.
Погледајте емисију Спутњик спорт, а тема је овога пута био пад Новака Ђоковића са АТП трона
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Шпанац преузео трон – па показао да је шампион: Желео сам да играм против Новака
Новак Ђоковић и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Званично: Ђоковић и Рубљов звезде спектакла у Бањалуци
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
„Новак најбољи у историји, Рафа најтежи противник“ – Бразилац дао искрену процену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала