- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Запад неће дозволити Украјини чак ни да размишља о преговорима

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и европске земље су спремне да спрече мировне преговоре о Украјини, за разлику од Русије и Кине, саопштио је Кремљ.
„Вашингтон, европске престонице, али пре свега, Вашингтон,испуњени су жељом да не дозволе, под било којим изговором, улазак у мировне преговоре. Они једноставно не дозвољавају Кијеву чак ни да размишља (о томе)", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков за руски „Први канал“.
Песков је тиме коментарисао изјаву представника Беле куће уочи посете кинеског председника Си Ђинпинга Москви да САД сматрају неприхватљивим да се након руско-кинеског самита упуте било какви позиви за успостављање мира у Украјини.
Како је Песков приметио, „сада када су маске скинуте, (западне земље) показују свој зверски осмех“. „Осим нас и Народне Републике Кине“, додао је портпарол Кремља.
Координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
СВЕТ
Џон Кирби: Неприхватљиви позиви на примирје у Украјини током посете кинеског председника Москви
Kоординатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби  - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СВЕТ
САД забринуте што Кина користи посету Русији да постигне примирје у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала