- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У јеку хајке Јокић је надмашио легенду и поново исписао историју

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Никола Јокић, лидер Денвер Нагетса, прве екипе која је из Западне конференције обезбедила пласман у плеј-оф, не престаје да помера границе у најјачој лиги света. У јеку хајке која се води против њега и Џоел Ембид је напрасно избио на прво место у трци за МВП титулу, скромни Сомборац је исписао историју и надмашио легендарног Вилта Чемберлена.
Наиме, центар Денвера и двоструки узастопни освајач МВП титуле, забележио је 28. трипл-дабл у тријумфу над Бруклином и био је то рекордни 20. пут у сезони да има двоцифрене бројке и три коле и то са процентом шута преко 60 одсто!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Подкаст
Како је Новак пао са трона | Спутњик спорт
Досадашњи рекордер био је бивши кошаркаш Филаделфије и Лос Анђелес Лејкерса Вилт Чемберлен ком је то 19 пута пошло за руком у једној сезони. Ипак, нови рекордер и човек који је по ко зна који пут променио историју америчке кошарке зове се Никола Јокић.
И то није све!
Јокић је први играч од Чемберлена из давне 1968. године који је просечно бележио 29 поена, 12 скокова и девет асистенција на шест узастопних утакмица са процентом шута од 65 одсто.
Српски кошаркашки геније то је успео у јеку хајке која се у Америци води против њега, свега две недеље пред крај трке за МВП признање, где је уз Џоела Ембида главни фаворит. Свака част Ембиду на свему што приказује, али он је сурови кошгетер, док Јокић на терену делује попут оркестра и изводи најлепше мелодије, чини саиграче бољим, што се јасно види кроз учинке Џамала Мареја, Мајкла Портера јуниора и Арона Гордона.
Иако је Јокић током читаве сезоне био на лидерској позицији, Ембидов нестваран учинак у марту и четири везана пораза Денвера утицале су на то да се ствари окрену за 180 степени.
Јокић је пао на друго место прошле недеље, а снажни Камерунац који је у ноћи између понедељка и уторка одиграо још је невероватан меч, убацивши 37 поена уз 16 скокова у поразу Филаделфије од Чикага резултатом 109:105, избио је на чело колоне.
На чак девет узастопних мечева „камерунско чудовиште“ има учинак од 30 и више поена, што је било довољно да Американци једва дочекају да га лансирају на чело фаворита, а Јокића да спусте на позицију број два.
Квота је у понедељак додатно пала на Ембида, а порасла на Јокића, али то не значи да је трка готова јер има још довољно времена до краја да се ствари поправе и врате на своје место.
Погледајте емисију Спутњик спорт у којој је тема био пад Новака Ђоковића са првог места АТП листе.
Кенет Фарид - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Све се окренуло – Балканци доминирају у НБА, а НБА играчи каскају у Евролиги
Пау Гасол - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Легенда дигла глас против модерне НБА лиге: „Одбрана је нестала“
Никола Јокић, Денвер - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
СПОРТ
Нови „трипл-дабл“ Јокића, Денвер се осветио Бруклину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала