- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одлазак на вечеру памтиће до краја живота – полиција извлачила Месија из стампеда /видео/

© AP Photo / Martin MeissnerЛео Меси
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Лео Меси, званично најбољи фудбалер света, који се вратио у Аргентину и кренуо на једну сасвим обичну вечеру, једва је извукао живу главу, с обзиром на то да се експресно направио навијачки стампедо и сви су желели да виде и да додирну икону и љубимца нације.
Неколико стотина навијача окупирало је један од најпрестижнијих ресторана у Аргентини и свету.
Након што је Меси „откривен“ како долази на вечеру, убрзо је уследила права окупација у башти ресторана и околним улицама, па је фудбалера Пари Сен Жермена по изласку из ресторана морало да штити обезбеђење, а интервенисала је чак и полиција која је морала да му крчи пут док се пробијао кроз гужву у коју је запао.
Меси је све то испратио с осмехом на лицу и био је у неверици због оног што се догађа.
Не треба трошити речи о томе колико је божанство Меси у Аргентини, након што је предводио „гаучосе“ до титуле првака света на Мундијалу у Катару прошле године, прве још од легендарног Дијега Арманда Марадоне и СП у Мексику 1986. године.
Иначе, Месијева породица нашла се на мети мафије почетком марта, када су двојица наоружаних нападача испалила 14 метака у правцу супермаркета у Росарију, који је у власништву Леове супруге Антонеле, али на срећу нико није повређен. Остављена је тада и порука, а полиција и даље ради на расветљавању случаја.
Лео Меси вратио се у Аргентину како би се ставио на располагање селектору Лионелу Скалонију за пријатељски меч са Панамом на стадиону „Монументал“. Више од 60.000 навијача купило је карте само за тренинг Аргентине, док је за саму утакмицу аплицирало милион и по људи, док је капацитет стадиону 83.000 места.
Све то само је потврда колико је фудбал вољен у Аргентини и каква је икона Лео Меси, који недвосмислено има статус божанства, поготово после Мундијала у Катару где је као круну каријере, клупске и репрезентативне, подигао "Златну богињу".
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
„Митровић да не игра до краја сезоне“ – Енглез није бирао речи за Србина: „Ружно, глупо, патетично“
Детаљ са утакмице Србија- Шведска - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Агонија Србије траје четврт века, али су прогнозе охрабрујуће
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Ударио Србина и добио 40 година забране!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала