- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Митровић да не игра до краја сезоне“ – Енглез није бирао речи за Србина: „Ружно, глупо, патетично“

© AP Photo / Mike EgertonАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Александар Митровић, српски фудбалер, и даље је на мети критика због одгуривања судије на мечу ФА Купа Манчестер јунајтеда и Фулама, а најновија и то изузетно оштра критика стигла је од Оливера Холта, новинара „Дејли Мејла“. Холт је подвукао да је Митровић због беса изгледао „идиотски“.
Када је Манчестер јунајтеду досуђен пенал, а Вилијан је добио црвени картон Александар Митровић одмах је ушао у окршај са главним судијом Крисом Каваном. После тог потеза српски нападач трпи велику осуду енглеске јавности.
„Модерно је 'изгубити главу' у фудбалу, али Митровић и Силва су разбили тај мит. Бес није добар, због тога су изгледали малено, ирационално и идиотски - треба их жалити, а не дивити им се“, гласио је наслов текст Оливера Холта на „Дејли Мејлу“.
Енглески новинар наставио је у оштром тону да осуђује не само Митрвића већ и Вилијана као и тренера Марка Силву.
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Одлазак на вечеру памтиће до краја живота – полиција извлачила Месија из стампеда /видео/
„Можда треба да будемо захвални јер су дозволили себи да делују тако ружно, глупо и патетично. Можда треба да им будемо захвални због начина на који су коштали свој клуб полуфинала“, написао је Холт.
Енглеска јавност тражи казну за Митровића, док Холт иде корак даље и истиче да најбољи стрелац репрезентације Србије не би требало да игра до краја сезоне.
„Није проблем то што је ухватио Кавану и повукао га након што је показао црвени картон Вилијану. Већи проблем је у томе што се Митровић унео у лице судији и изгледао је као да ће да га сваког тренутка нападне. Када је Кавана почео да се повлачи, Митровић га је јурио по терену. Решење је једноставно - Митровић не би требало да игра ове сезоне, а ако ипак заигра, требало би да буде срећан јер је казна тако блага“, рекао је Холт.
Новинар „Делји Мејла“ сматра да би српски нападач могао да буде лош пример другим играчима који би себи дали за право да нападну судију, а Митровића чак назива и „пропалицом“.
„Митровић треба да одлучи да ли жели да буде професионални фудбалер или пропалица. То што је урадио, и начин на који је то урадио, то је тип понашања који доводи до напада на судије. Такво понашање даје за право деци и играчима из нижих лига да је у реду да прете судијама“, закључио је Холт.
Иначе, Фудбалска асоцијација Енглеске оптужила је Митровића и менаџера Марка Силву за насилничко и недолично понашање. У саопштењу ФА Енглеске наводи се да је голгетер Србије ухватио судију Криса Кавану за руку и унео му се у лице. Такође, помиње се и непримерен речни од стране нападача Фулама, као и менаџера Марка Силве. Још није познато колико мечеве суспензије ће добити Митровић, али се по свој прилици очекује да буде више од три меча, колико је предвиђено за добијаање директног црвеног картона.
Погледајте емисију Спутњик спорт, а тема је поред пада Новака Ђоковића на АТП листи била и фудбалска репрезентација Србије.
Детаљ са утакмице Србија- Шведска - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Агонија Србије траје четврт века, али су прогнозе охрабрујуће
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Ударио Србина и добио 40 година забране!
Драган Џајић Џаја - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Џајић првог радног дана посетио Пиксија и репрезентативце – и послао занимљиву поруку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала