- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Индијац због магичне кафе написао историју – Новак му помогао, а Рохан у Америци направио чудо

© AP Photo / Mark J. TerrillРохан Бопана и Метју Ебден
Рохан Бопана и Метју Ебден - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Рохан Бопана из Индије постао је најстарији шампион АТП турнира после освајања титуле на Мастерсу у Индијан Велсу у дублу са Метјуом Ебденом победом над Веслијем Колхофом и Нилом Скупским (6:3, 2:6, 10:8). Бопана је један од чланова ПТПА коју је основао Новак Ђоковић, а препознатљив је по томе што је за свој успех највише захвалан кафи.
Током своје богате каријере Рохан Бопана освојио је 32 титуле у дублу, док је у миксу стигао и до Гренд слем трофеја, међутим пехар са овогодишњег Индијан Велса посебно ће памтити јер је као 43-годишњак постао најастарији освајач једног тениском турнира хиљаду серије.
Индијски тенисер престигао је Данијела Нестора са којим је раније и сам играо у дублу, а који је као 42-годишњак освојио Мастерс у Синсинатију.
„Разговарао сам са Данијем и рекао му 'Извини, оборићу твој рекорд'. Будући да сам био у финалу већ сам био насјстарији остало је само да победим. Стварно сам срећан због тога“, рекао је Бопана после освајања титуле.
Узбудљив меч одиграли су Рохан Бопана и Метју Ебден против Веслија Колхофа и Нила Скупског, а посебно је било неизвесно у трећем сету када се и преламао цео меч. Међутим после изгубљеног другог сета, успели су Индијац и Аустралијанац да се врате у колосек.
Пуно драматичних мечева је Бопана успео да добије у каријери, а као један од главних разлога за то је ни мање ни више него кафа.
Заслуге за трофеј индијски тенисер приписао је индијским мешавинама кафе коју непрестано пије током турнира. Његов отац има читаву плантажу кафе у Карнатаки, а напитак који направи од ње је главно оружје бившег трећег тенисера света у дублу.
„Индијска кафа коју стално пијем када путујем, то је тајна. Најважнија ствар је да се осигураш да се добро опоравиш после мечева и то ми је стварно помогло“, открио је Бопана.
Индијски тенисер недавно је апеловао на колеге да се прикључе ПТПА организацији коју је основао Новак Ђоковић. Бопана је одавно уз српског аса и веома му је захвалан на труду да сви играчи имају једнака права.
„Морамо да верујемо у снагу нашег гласа. Само уједињени можемо да направимо промену на боље зарад нашег спорта. Зато, хајде сви ра подржимо ПТПА да имамо један јак глас који ће направити разлику у нашем спорту и донети бољитак и промену која ће заиста користити свим тенисерима. Хвала ПТПА што нам помаже“, истакао је недавно Бопана.
Погледајте емисију Спутњик спорт, а тема је овога пута био пад Новака Ђоковића са АТП трона
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Шпанац преузео трон – па показао да је шампион: Желео сам да играм против Новака
Новак Ђоковић и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Званично: Ђоковић и Рубљов звезде спектакла у Бањалуци
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
„Новак најбољи у историји, Рафа најтежи противник“ – Бразилац дао искрену процену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала