- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас се осилио и има поруку за Новака и Надала: „Док сам био повређен, схватио сам...“

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
Пратите нас
После освајања трофеја у Индијан Велсу, Карлос Алкарас има невероватну мотивацију за наставак сезоне, а оно што жељно ишчекује су сусрети против Новака Ђоковића и Рафаела Надала. Момак из Мурсије готово у сваком интервјуу истиче како жели да побеђује Србина и Шпанца, а управо су му и они били узори у тешким тренуцима.
За Карлоса Алкараса година није почела како је желео јер је морао да пропусти Аустралијан опен због повреде, што га је чинило изузетно демотивисаним. Током опоравка када се питао шта је радио погрешно трудио се да му примери буду Новак Ђоковић и Рафаел Надал који су се увек на фантастичан начин враћали после паузе.
„Док сам био повређен, схватио сам неке ствари. Када пропустите велики турнир као што је Аустралијан опен, размишљате шта сте урадили погрешно. Повреда може да се деси свакоме, али када сам анализирао ситуацију са својим тимом, закључили смо да је важно радити праве ствари на терену и ван њега, а ја то нисам увек радио сто одсто. Говорим о одмору, суплементацији, доброј исхрани. Било је неких ствари које нисам радио како треба.“, истакао је Алкарас.
У тим тренуцима Шпанац се присећао Ђоковића и Надала.
„Много сам размишљао о Надалу док сам се опорављао од повреде. Често када су најбољи играчи ван терена, они често освоје први турнир по повракту. Желео сам да буде један од тих играча. Ту су примери који су ме мотивисали – као Надалова титула на Аустралијан опену 2022, онда повратак Ђоковића после одсуства, освојио је важне турнире. То су примери који ме инспиришу да се вратим тренингу, зато што желим да се вратим на најбољи ниво и пробам да побеђујем“, објаснио је талентовани Шпанац.
Титула у Индијан Велсу само је додатно пробудила у Алкарасу жељу за још већим сновима. Шпански ас зацртао је за ову сезону освајање новог Гренд слем трофеја, а на том путу волео би да савлада Новака и Рафу.
„Када размишљам о овогодишњем циљу, морам да освојим Гренд слем. Или бар да покушам да освојим Гренд слем и више мастерса. То су велики циљеви. Остати број један, освојити слемове и мастерсе, то није тајна. Пробаћу да дам најбоље од себе на тим турнирима. Желим да победим Надала и Ђоковића, али нисам овде да им одузимам Гренд слемове или их спречавам на било који начин да буду најбољи у историји. Покушавам некако да им се приближим. Знам да ће бити веома компликовано, можда чак и немогуће, али у овом свету морате да сањате велике снове. На крају крајева, то је мој данашњи сан“, рекао је Алкарас.
Свестан свог талента, али и помало скромни Алкарас описује победе над Надалом и Ђоковићем коа снове, а истина је да је већ успео да их победи обојицу и то на истом турниру прошле године у Мадриду.
Најпре је поразио Новак у полуфиналу, а Надала је елиминисао већ у четвртфиналу, да би за титулу био бољи од Александра Саше Зверева.
Шпански ас после трофеја у Индијан Велсу стиже у Мајами где брани титулу од прошле године. У првом колу је слободан док га у другом чека победник дуела Факундо Багниса – Фелипе Мелингени Алвеш.
„У Мајамију ћу бранити много поена. Размишљам о томе подсвесно јер желим да буде на врху листе. Увек смо говорили да је трка за АТП финале важна. Ако имате добру годину, завршићете високо позиционирани. Не бринем превише о одбрани поена, само размишљам да уживам када играм и буде што бољи“, закључио је Алкарас.
Данил Медведев, Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Руски спектакл крунисан нестварним сценама у Мексику /видео/
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Вапај Белорускиње: „Толико мржње, а нисам их ја повредила“
Карлос Алкарас и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Срби и Руси на задатку у Америци – ко може да врати Новака на прво место?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала