- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вапај Белорускиње: „Толико мржње, а нисам их ја повредила“

© AP Photo / Dita AlangkaraАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
Пратите нас
Снажна белоруска тенисерка Арина Сабаленка, која је пала у драматичном финалу Индијан Велса пред Јеленом Рибакином, причала је пред старт Мастерса у Мајамију, о односу који има са украјинским тенисеркамам поручивши да се у свлачионици осећа мржња због свега што се дешава у претходних годину дана између Русије и Украјине.
Познато је да руски и белоруски спортисти трпе терор и да су „жигосани“ због специјалне операције коју Русија води у Украјини. Иако би спорт требало да остане чист и нетакнут, јер је мешање политике у спорт строго забрањено, јасно је да то није случај.
Сабаленка је једна од оних који морају да се боре против ривала и носе са страховитим притиском и осудама, па је јавно проговорила о томе по завршетку Индијан Велса.
„Било је изузетно тешко. Никада се нисам сусрела са толико мржње у свлачионици“, рекла је Сабаленка, додајући да очигледно постоји тензија између ње и украјинских тенисера.
Ипак, Арина је била изуетно искрена, отворена, поштена, поручивши да није било свађе између ње и ривалки из Украјине, али...
„Водили смо чудне разговоре. Не са девојкама, него са члановима њихових тимова. Заиста је то било тешко време, сада је мало боље“, наставила је Арина.
Сабаленка је на Мастерсу у Индијан Велсу требало да игра против Украјинке Лесије Цуренко, али се она повукла с турнира уз образложење да има „напад панике“. Наводно, пред Украјинком се правдао генерални директор ВТА Стив Сајмон, покушавајући да оправда чињеницу да Руси и Белоруси нису забрањени на турниру.
„Схватила сам да то није моја грешка, да их нисам ја повредила. Јасно је и сигурна сам да ни други руски и белоруски спортисти нису ништа урадили Украјинцима. То су све емоције и морам да научим да их контролишем, да се фокусирам на себе. С друге стране, не могу да контролишем на емоције других“, закључила је Белорускиња.
Колико је позитиван и интересантан лик, Арбина је најбоље показала после финала Индијан Велса, где је током победничког говора Рибакине, била насмејана, отела је чак Казахстанки микрофон и у шаљивом тону послала поруку, што је одушевило публику.
Погледајте емисију Спутњик спорт у којој је тема био пад Новака Ђоковића са првог места АТП листе.
Карлос Алкарас и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Срби и Руси на задатку у Америци – ко може да врати Новака на прво место?
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Шпанац преузео трон – па показао да је шампион: Желео сам да играм против Новака
Новак Ђоковић и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
Званично: Ђоковић и Рубљов звезде спектакла у Бањалуци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала