- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Падају све препреке – Русија игра УЕФА турнир са својом заставом и химном

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаФудбалски савез Русије
Фудбалски савез Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
Пратите нас
Национални фудбалски тим Русије одиграо је утакмицу на једном међународном турниру са својом заставом и химном први пут још од суспензије изречене у фебруару 2022. године.
Женска јуниорска селекција Русије (У-16) савладала је Бангладеш на шампионату Фудбалске федерације Јужне Азије за девојчице до 17 година.
Меч који је одигран у Даки завршен је резултатом од 3:0 за Рускиње, уз два гола Јелене Голик и један Анастасије Каратеве. Девојке следећу утакмицу играју 24. марта против селекције Бутана, а очекују је још и дуели против Непала и Индије.
Интернационални развојни турнир у Бангладешу игра се од 20.-28. марта као део УЕФА помоћног програма. Фудбалски савез Русије је добио позивницу да учествује такмичењу од европске куће фудбала и то под својом заставом (тробојком) и уз националну химну.
У фебруару 2022. године ФИФА и УЕФА су у заједничком саопштењу поручиле да су руска репрезентација и клубови суспендовани из свих међународних такмичења на неодређено време због ситуације у Украјини.
Крајем децембра, Фудбалски савез Русије је покренуо питање могућег преласка ове организације под окриље Азијске фудбалске конфедерације. Истовремено, заједно са УЕФА одлучено је да се оснује Радна група са задатком да креира брзу мапу повратка руских тимова и репрезентације у међународна такмичења.
Последњи радни састанак ФС Русије и УЕФА на ову тему одржан је 24. јануара, а стране су се договориле да се контакти наставе.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Мађарима стигла пацка из УЕФА због спорне заставе на којој су присвојени и делови Србије!
Ђердан Шаћири и Гранит Џака  - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Шаћири не долази у Србију, а Џака поручује: „Моје порекло и крв су тзв. Косово“
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
„Митровић да не игра до краја сезоне“ – Енглез није бирао речи за Србина: „Ружно, глупо, патетично“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала