- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Заплењено скоро пола тоне кокаина у Уругвају, међу ухапшенима и два Црногорца

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЛисице
Лисице  - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
Полиција Уругваја потврдила је да је ухапшено 16 особа и заплењено скоро 500 килограма кокаина, чија је финална дестинација, како се наводи, била Италија, а да су међу ухапшенима и два црногорска држављанина.
Секретар Министарства унутрашњих послова Уругваја Гиљермо Масијел оценио је да је та операција омогућила разбијање криминалне организације која се сматра повезаном са балканским кланом, једном од, како је рекао, највећих организованих криминалних група које делују у Европи, преноси РТЦГ.
„Током истраге, агенти су од септембра 2022. године успели да идентификују 18 особа повезаних са криминалним активностима. Групу су чинили грађани различитих националности, 11 Уругвајаца, три Боливијаца, два Аргентинца и два Црногорца. Током акције, власти су успеле да приведу 16 идентификованих, док се за другом двојицом чека међународна потерница", наведено је у тексту који преноси уругвајски Групо мултимедио.
Идентитет ухапшених црногорских држављана још није саопштен, а део уругвајских медија јуче је тврдио да су већ били на потерници Интерпола.
Уругвајске власти су заплениле 489 килограма кокаина, новац, четири возила, два чамца, трактор, револвер, пиштољ, пушку и две сачмарице.
Према речима представника уругвајског Министарства унутрашњих послова, процењена тржишна вредност заплењене дроге је око 15 милиона евра.
Како су објаснили, дрога је из Боливије допремљена у Уругвај, а када је стигла у ту земљу, план је био да буде транспортована даље ка Европи, где је њена вредност већа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала