- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Британија планира да смешта мигранте на огромне барже и у касарне

© AFP 2023 / DENIS CHARLETМигранти у Великој Британији
Мигранти у Великој Британији - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
Пратите нас
Британска влада планира да за смештај миграната користи џиновске барже или трајекте, као и некадашње касарне, потврдио је заменик премијера Доминик Раб и додао да ће се пловила користити „безбедно и одговорно“.
„Морамо да се позабавимо овим. Размотрићемо читав низ опција, јефтин смештај, бивше касарне војске и где је то прикладно, као што је коришћено другде у Европи, а мислим и у Шкотској, пловила ако могу да се безбедно и одговорно користе. Морамо да прекинемо праксу смештаја илегалних миграната у хотеле по цени од шест милиона фунти дневно. Погледаћемо све јефтине опције од баржи, других облика јефтинијег смештаја. Постоји низ опција, од тога до касарни бивше војске“, рекао је Раб.
Према писању Тајмса верује се да је влада набавила огромну баржу за смештај која се тренутно ремонтује и за коју би требало да се одлучи где ће бити усидрена.
Како се наводи, баржа би требало да има „ефекат одвраћања“ на мигранте који илегално прелазе канал, а затим траже азил у тој земљи.
Влада је такође спремна да пребаци око 3.000 миграната из хотела у две базе РАФ-а, а очекује се да ће планове потврдити Роберт Џенрик, министар за имиграцију.
Тренутно, више од 51.000 тражилаца азила смештено је у око 400 хотела, што британске пореске обвезнике кошта скоро седам милиона фунти дневно.
Независна комисија за утицај на помоћ (ИЦАИ), која испитује вредност и квалитет потрошње стране помоћи, открила је да је прошле године потрошено 3,5 милијарди фунти на трошкове смештаја за азил.
Више од 160.000 тражилаца азила чека на обраду њиховог захтева.
Поглед на Биг Бен у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
СВЕТ
„Енглеска је под инвазијом“: Британска министарка у паници због Албанаца
Албанци у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
СВЕТ
Пет мера Велике Британије против инвазије илегалних миграната из Албаније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала