- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићев Џокер нема нико други

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
Пратите нас
Кошаркашки клуб Џокер који води породице Николе Јокића у претходном периоду остварио је велики успех и приближио се уласку у Кошаркашку лигу Србије, а српски ас у Америци помно прати развој стиуације. Џокер је од малог клуба крупним корацима ишао ка томе да постане већи, а јединствен је због тога што је једини који носи име по свом власнику.
Многе НБА звезде и успешни кошаркаши улажу новац у послове који нису повезани са њиховим клубом у ком играју, међутим Никола Јокић је јединствен и у овом сегменту.
Српски ас једини међу својим колегама има клуб који носи његово име, односно надимак Џокер, док су остали кошаркаши партнери или челни људи екипа које носе другачије називе.
Занимљиво је да се нису сви као Јокић определили да улажу у кошарку, већ у остале спортове. Јанис,Танаси, Костас и Алекс Адетокумбо сувласници су америчког фудбалског клуба Нешвил, а у тај посао ушли су због оца који је био фудбалер.
Браћа Адетокумбо нису једини пример кошаркаша који су упловили у фудбалске пословне воде јер је раније то урадио и Леброн Џејмс. Прослављени кошаркаш на списку је акционара енглеског клуба Ливерпул.
Неке легенде нису могле да побегну од кошарке, а одличан пример је Марк Гасол који је основао клуб Ђирону. Колико му је стало до клуба показао је када је 2021. године и сам постао играч.
Годину дана касније увео је Ђирону у прву шпанску лигу, а делује да му је успех са тим клубом био значајнији него НБА титула са Торонтом.
Улогу ван паркета преузео је и Тони Паркер, четвороструки НБА шампион који је од 2014. године постао већински власник француског клуба Асвел. Под његовим вођством Асвел је освоји четири титуле шампиона Француске, а Паркер је потом ове године продао један део акција, међутим и даље остао први човек клуба.
Управо би Јокић могао да се угледа на колеге, а није искључено да би могао да крене и путем Марка Гасола јер је тренер Џокера Небојша Вагић за Спутњик кроз шалу рекао да би га примили уколико одлучи да наступа за њихов тим.
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
СПОРТ
Огласила се „нестала особа“: Глупо је причати да сам се уплашио Јокића
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
СПОРТ
Калкулације – колико су Партизан и Звезда близу ТОП 8 фазе Евролиге?
Лука Вилдоса - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
СПОРТ
Искрена исповест Звездиног Аргентинца – „Био сам тужан, свађао се са Душком и свима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала