- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Украјинци прете бојкотом Олимпијских игара у Паризу

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаОлимпијска застава
Олимпијска застава - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
Пратите нас
Влада Украјине одлучила је да забрани учешће украјинским спортистима на квалификационим такмичењима за Олимпијске игре 2024. године, на којима ће учествовати руски спортисти, изјавио је министар украјинске владе, члан Извршног комитета Националног олимпијског комитета Олег Немчинов.
„На седници владе Украјине одобрена протоколарна одлука на предлог колеге (министра омладине и спорта, председника НОК Украјине) Вадима Гуцајта да учествујемо само у квалификационим такмичењима (за Олимпијске игре 2024.), где нема Руса. И, сходно томе, учешће ван ових критеријума може бити основ за лишавање националног статуса“, рекао је Немчинов.
Међународни олимпијски комитет је у уторак препоручио међународним федерацијама да дозволе учешће Русима који нису подржали специјалну операцију као неутралним спортистима.
Истовремено, организација предлаже да се спортистима повезаним са оружаним снагама и безбедносним агенцијама не дозволи да се такмиче. Такође је одлучено да се тимови из Русије и Белорусије не могу сматрати учесницима међународних такмичења.
У марту је конгрес Међународне мачевалачке федерације дозволио Русима учешће на међународним такмичењима. Према речима Немчинова, већина међународних спортских федерација „чекала је ову одлуку“, а препорука МОК-а ће дати почетак доношењу одлука од стране других организација.
У емисији „Спутњик спорт“ новинари спортске редакције осврнули су се на квалификације за Европско првенство у фудбалу, као и завршну трку Партизана и Црвене звезде за пласман у Топ осам Евролиге.
Руске скијашице по освајању златне медаље на Олимпијским играма (Вероника Степанова, Татјана Сорина и Наталија Неприајева, следва на десно) - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
СПОРТ
Вероника одржала обећање које је дала Путину: „Такмичите се сами – ми ћемо превазићи све потешкоће“
Данил Медведев, Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
СПОРТ
Руска ситуација после „ругла“ – само тенисери на Олимпијским играма?
Душан Савић долази на молебан испред Храма Светог Саве - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
СПОРТ
„Зна се шта Запад ради Русима и Србима“: Дуле Савић за Спутњик о условљавањима за руске спортисте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала