- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват добио краљевски дочек у Београду: „Партизан? Најдражи клуб“ /видео/

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаХрватски кошаркаш Марио Хезоња у дресу КК Уникс Казањ
Хрватски кошаркаш Марио Хезоња у дресу КК Уникс Казањ - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Навијачи Партизана направили су прелепу атмосферу на утакмици против Реал Мадрида, али посебно одушевљење изазвале су овације за Марија Хезоњу. Хрватски кошаркаш као тинејџер изјавио је да му је Партизан најдража екипа, а навијачи се и деценију касније сећају његових речи.
Пред почетак утакмице Партизана и Реал Мадрида у препуној Арени чуо се громогласан аплауз. Помислио би неко да је на терен изашао неко од играча црно-белих међутим то је био Марио Хезоња, кошаркаш Реал Мадрида.
Постоји разлог зашто је Хрват дочекан на фантастичан начин у српској престоници. Хезоња је 2012. година као 17-годишњак дао изјаву која се препричава и деценију касније, а везана је за Партизан који му је то у том тренутку био најдражи клуб.
„Партизан? То је моја најдража екипа од свих овде, дража ми је и од Цибоне. Та атмосфера, навијачи, луда кућа! А по раду су најпознатији на Балкану. Био би то добар потез, зашто не? Не занима ме шта ће ко мислити или занемарити, овде су кошаркаше давно отписали и ружно нас коментаришу“, рекао је Хезоња као тинејџер.
Пут га ипак није нанео у Београд, играо је за младе екипе Дубровника и Загреба, да би 2012. године отишао у Барселону где је био до 2015. године када је почела његова НБА епизода.
Хезоња је играо три сезоне за Орландо, да би по годину дана провео у Њујорку и Портланду. У Европу се вратио 2021. године када је потписао за Панатинаикос, али само на кратко јер је убрзо одлучио да оде у Казањ и игра за Уникс. Због одличних партија у Русији Реал Мадрид био је упоран у томе да га доведе у свој тим и то је на крају Шпанцима и пошло за руком.
Међутим, Хезоња је и као играч „краљевског клуба“ наставио да прича о Партизану.
„Стварно ми недостају тимови са оваквим навијачима у Евролиги. Галатасарај, Партизан, Бешикташ. Добра стара времена“, написао је Хезоња прошле године уз објаву видео клипа са утакмице Галатасараја на којој се видела сјајна навијачка атмосфера.
Хрват је Партизану дао 17 поена, али то није било довољно да поведе Реал до победе. Ипак, Хезоња није са терена отишао потпуно разочаран, напротив остао је на паркету и аплаудирао навијачима београдског клуба који су још једном направили невероватну атмосферу.
Мало након што се утакмица завршила хрватски кошаркаш почео је да дели снимке на друштвени мрежама и написао „Хвала“ на позив навијача Партизана да обуче црно-бели дрес.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
 Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Шта је потребно Партизану да овери пласман у плеј-оф Евролиге?
Вања Маринковић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Вања спектакуларном партијом утицао на Звезду и Партизан
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Дурент згазио Денвер без Јокића, Богдановић двоцифрен у поразу Атланте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала