- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић подржао повратак Руса – „Спорт не треба да буде политичко оружје“

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић и Данил Медведев
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Вимблдон је донео званичну одлуку да се Руси и Белоруси врате на турнир, а међу првима је подршку поводом укидања забране пружила организација ПТПА коју води Новак Ђоковић.
Организатори Вимблдона трпели су велики притисак у претходном периоду због забране за руске и белоруске тенисере, па су тако морали да промене одлуку и дозволе им да се врате. Одлуку Вимблдона подржала је организација ПТПА која се од почетка бори за равноправност свих играча.

„ПТПА подржава званичну одлуку Вимблдона да дозволи руским и белоруским играчима да се такмиче ове године на турниру. Наши ПТПА принципи јасно показују да подржавамо фер плеј и једнак третман свих играча, без обзира на њихову земљу порекла. Верујемо да спорт не би требало да буде коришћен као политичко оружје и поздрављамо овај корак ка инклузивности и поштовању игре. Такође желимо да реафирмишемо нашу подршку и дивљење украјинским играчима који играју кроз потешкоће код куће. Надамо се да ће њихови успеси свима донети преко потребну утеху. Враћање бодова на ранг листи су од користи свим играчима, и радујемо се што ћемо видети најбоље тенисере који се такмиче на глобалној сцени, уједињени њиховом љубављу према игри и посвећеношћу изврсности“, пише у саопштењу ПТПА.

Вимблдону је претходно било запрећено од стране тениских организација да ће Великој Британији бити одузети турнири који претходе престижном Гренд слему што би био велики ударац.
Руси и Белоруси играће као и на свим турнирима без националним обележја односно под неутралном заставом.
Када је прошле године Вимблдон забранио учешће руским и белоруским представницима, АТП И ВТА реаговали су одузимањем поена који су освојени на том турниру, па су тако највеће жртве одлуке Британаца испале Новак Ђоковић и Јелена Рибакина који нису добили бодове за освајање Вимблдона.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Рус игра пето финале у месец и по дана: „Нико не може да победи 100 мечева у низу, можда Новак...“
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Италијан шокирао Алкараса, Ђоковић од понедељка опет први на свету
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
СПОРТ
Руски дерби припао Медведеву – следи Синер за титулу у Америци!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала