- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бизаран разлог за отказ: „Играчи тренирали, а тренер на скијању“

© AP Photo / Matthias SchraderЈулијан Нагелсман
Јулијан Нагелсман - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Пратите нас
Почасни председник фудбалера Бајерна Ули Хенес изјавио је да је Јулијан Нагелсман добио отказ на место тренера, пошто је после пораза од Бајера из Леверкузена отишао на одмор уместо да разговара са руководством о тренутној ситуацији у минхенском клубу, преноси Кикер.
Бајерн је 19. марта изгубио прво место на табели, пошто је поражен у Леверкузену од Бајера 1:0 у 25. колу Бундеслиге. Челници Бајерна су после неколико дана одлучили да смене Нагелсмана и да на његово место поставе Томаса Тухела.
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
СПОРТ
Русија видела моћ Србина – Краснодар дао шест голова и прегазио Химки
Немачки медији подсећају да је Нагелсман из медија сазнао да је смењен, пошто је био са девојком на скијању у Аустрији, јер је уследила пауза у Бундеслиги због репрезентативних обавеза.
"Нагелсман није смео да оде на скијање после пораза у Леверкузену. Да је остао у Минхену сигурно би челници клуба са њим обавили разговор у понедељак или уторак и вероватно овог не би ни дошло. Ко зна шта би се дешавало да није био на скијању и да су могли да га добију. Било је играча који су остали у Минхену током репрезентативне паузе као што је Томас Милер. Они су сами тренирали, јер је Нагелсман био на скијању", рекао је Хенес.
Директор Бајерна Оливер Кан и спортски директор клуба Хасан Салихамиџић су се нашли на мети критика, јер нису Нагелсману саопштили да је добио отказ већ његовим сарадницима. Кан и Салихамиџић су објаснили да су покушали да контактирају Нагелсмана, али да га нису пронашли.
Бивши фудбалер Бајерна Лотар Матеус због овог потеза жестоко је критиковао челнике минхенског клуба.
"Ту не видим проблем, јер су Кан и Салихамиџић све објаснили. Ту видим проблем за Матеуса, који је све то рекао, а сада нечим мора да докаже да је он тај, који говори истину. Није у праву. Знам да је клуб покушао да пронађе Нагелсмана, али то нису успели", рекао је Хенес.
Тухел је дебитовао на клупи Бајерна, који је победио Борусију Дортмунд 4:2 и вратио се на прво место на табели Бундеслиге.
Хасан Салихамиџић и Јулијан Нагелсман - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
СПОРТ
Тектонски поремећај у Минхену: „Најтежа одлука до сада“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала