- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски експерт: Формирање владе ће значити увлачење Бугарске у рат

CC BY 2.0 / Deensel / Russian churchПоглед на Софију, Бугарска
Поглед на Софију, Бугарска - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Немогућност формирања регуларне владе би било добра вест за Бугарску, у противном би будући парламент морао да бира да ли да се укључи у рат против Русије, изјавио је бугарски експерт за националну безбедност, пуковник Николај Марков телевизији „Еуроком“.
Према речима експерта, Бугари су више заинтересовани за то да земља нема стабилну владу, с обзиром на то да ће у случају њеног формирања бити постављено питање о уласку у рат.
Учешће земаља-чланица НАТО се већ припрема, сматра бугарски експерт. Према његовим речима, на пољској граници се налази 300 хиљада војника. Навео је да има снимке украјинских камиона у југоисточној и централној Бугарској, који превозе бугарску војну технику.
На друштвеним мрежама се појавио видео на коме се види велики број камиона. Према речима аутора, то су снимци украјинских камиона у Карлову између војних фабрика Арсенал и Вазовске машинске фабрике „Сопот“.
„Најважније је да не буде рата. Ми можемо да гладујемо, да немамо новца, са нама се може догодити нешто лоше, али је најлошије, катастрофално и уништавајуће за Бугарску учешће у рату“, рекао је бугарски експерт.
Додао је да они који желе да формирају владу желе да она гласа за то да војска уђе на територију Украјине у оквиру великог блока земаља НАТО, са војском која броји 300 хиљада људи.
Подсетимо, у Бугарској су 2. априла одржани ванредни избори, док су претходни одржани у октобру 2022. године. И тада и сада, највећи број гласова освојили су блок „Герб“-СДС и партија „Наставите са променама“ (овај пут у коалицији са „Демократском Бугарском“).
Гласачка кутија на изборима у Софији - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
РЕГИОН
Парламентарни избори у Бугарској: „Влада америчке амбасаде“ или експертска влада?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала