- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак и Данил четири године чекају сусрет – а Рус прети: Већ сам га једном победио

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић и Данил Медведев
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, враћа се на терен после месец дана на Мастерсу у Монте Карлу, а после великог броја отказа на том турниру ће му највећи ривал бити Данил Медведев који стиже у Кнежевину после трофеја у Мајамију. Руски ас у својој каријери нема титулу на шљаци, међутим у невероватној је форми и наговештава изненађења.
Због забране уласка невакцинисаним странцима у Сједињене Америчке Државе, Новак Ђоковић морао је да пропусти Мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију, а његово одсуство најбоље су искористили Карлос Алкарас и Данил Медведев.
Шпанац је славио у Индијан Велсу баш против руског аса, да би Медведев потом подигао пехар у Мајамију где је показао страшну форму са којом одлази у Монте Карло. Међутим, велико је питање колико ћемо форму руског тенисера моћи да видимо у Кнежевини јер је познато да шљака није подлога на којој он воли да игра.
Последње финале на шљаци играо је још 2019. године у Барселони, али ипак пред Мастерс у Монте Карлу Медведев има самопоуздања и коначно жели да заблиста на тој подлози. Руском асу највећа претња биће Новак који на трофеј на овом турниру чека од 2015. године, а ове сезоне биће први фаворит с обзиром да су учешће отказали Карлос Алкарас и Рафаел Надал.
Данил се не боји Новака, недавно га је победио у Дубаију, а мотивацију му даје и победа из 2019. године када је српског аса елиминисао у четвртфиналу Монте Карла, после чега нису ни играли на шљаци.
„Знам да могу да одиграм добро и на шљаци. Новака сам једном победио баш на тој подлози. Заправо, те 2019. године добио сам у Монте Карлу и Новака и Циципаса, дакле двојицу на истом турниру. То је прилично велико достигнуће на шљаци“, рекао је Медведев пред почетак Мастерса у Кнежевини.
Бивши број један свестан је да ће му на шљаци бити теже колико год добро игра, међутим Данил има жељу да промени своју не тако успешну историју на тој подлози.
„На тврдој подлози попут ове у Мајамију дешавало ми се да имам осећај да нисам играо најбољи тенис, али сам успевао да победим. Шљака је тежа за мене, ако тамо нисам играо најбоље, лакше сам губио мечеве. Тако да се надам да ћу бити на најбољем нивоу у сезони турнира на шљаци“, рекао је Медведев.
Претходне сезоне Данил је на шљаци успео да стигне до четвртог кола Ролан Гароса, а претходно је елиминисан у другом колу на турниру 250 серије од ветерана Ришара Гаскеа. Годину дана раније руски ас пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства Француске што му је на том турниру уједно и највећи успех.
Са огромном жељом ће и Новак и Данил играти у Кнежевини, али ће Новак психолошки бити у предности јер игра на шљаци на којој је током каријере освојио 18 титула. Српски ас биће први носилац док је Рус трећи.
У претходних 14 међусобних дуела Новак је славио девет пута, док је Рус уписао пет победа, међутим на шљаци су се срели само једном и то те чувене 2019. када је Медведев савладао Ђоковића.
Пуне четири године најбољи тенисер света и Рус који је такође био на тој позицији нису одмерили снаге на шљаци, па ће због тога њихов потенцијални сусрет у Монте Карлу бити посебно примамљив.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Новак Ђоковић, Еузебио, Ешторил - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СПОРТ
Звиждали су Новаку због „црвеног“ – он је пронашао решење и у дресу Србије добио пехар од легенде
Петра Квитова, чешка тенисерка - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СПОРТ
Петра разочарала – и требало би да научи лекцију од Новака /видео/
Новак Ђоковић и Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СПОРТ
Четири отказа у Кнежевини помогла Србима – Новаку отворен пут ка титули, радује се и Ласло
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала