- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Меси на раскрсници: звиждуци, „повратак кући“ или нови рат са Роналдом

© AP Photo / Hussein MallaКристијано Роналдо, Лионел Меси
Кристијано Роналдо, Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Лео Меси је вечито у центру пажње, чак и када игра испод сваког нивоа и када пролази кроз вероватно најтеже тренутке у каријери. У Паризу пролази кроз пакао и трпи звиждуке огорчених навијача, док га у исто време Барселона зове да се врати кући, а из далеке Саудијске Арабије стигла је непристојна понуда.
Веровали или не, највећи клуб из поменуте земље Ал Хилал одлучио је да узврати ударац љутом ривалу Ал Насру који је недавно довео Кристијана Роналда, и према информацијама најпознатијег фудбалског инсајдера Фабриција Романа, нуди Месију годишњу плату од 400 милиона евра!
Одавно су пробијене све границе у фудбалу, играчи се плаћају десетоструко и стоструко више него што им је реална цена, а потврда за то стиже из Саудијске Арабије. Поменути клуб иза ког стоји град, уствари цела држава, устремио се да доведе званичног најбољег играча планет.
Меси је ту тиулу потврдио у Катару, када је подигао једини трофеј који му је недостајао у пребогатој каријери, протканој пехарима – „Златну богињу“.
Али, управо се после тог достигнућа, остварења, Меси очигледно заситио и уследио је страховит пад у форми. То се одразило на резултате и игре Пари Сен Жермена, који је забележио чак осам пораза од јануара 2023. године, што се није догодило дуже од две деценије.
Бесни навијачи "париских светаца" почели су да вређају и да звижде Месију, па је тренер Кристоф Галтије био приморан да га брани, баш као и Килијана Мбапеа, после пораза од Лиона на свом Парку принчева (1:0) прошлог викенда.
Ипак, Меси нема разлога за бригу. За њега нема зиме, чак ни када је Европу запљуснуо ледени талас и донео снег у априлу!? На раскрсници је, то је јасно. Има испред себе једначину с три непознате: Да ли остати у Паризу и трпети звиждуке; да ли се вратити кући и прихватити позив Барселоне?, или отићи у Саудијску Арабију и отворити нови фронт са Кристијаном Роналдом који је његов највећи ривал.
Француски медији спекулишу да би Аргентинац, уколико одбије да продужи сарадњу, а нови уговор је на столу, изгубио око 200 милиона евра. С друге стране, Барселона чека да реши питање финансијског фер-плеја и онда ће упутути и званичну понуду својој икони која је у сузама напустила Камп Ноу пре две године, што је до тада било незамисливо.
Помиње се годишња плата од 10 милиона евра, али и гомила других бенефиција, као што су проценат од прихода од спонзорства, уговор до 2025. године, уз једну фиксну годину и могућност продужетка на још једну сезону.
Иако је оно што Барселона нуди чак 40 пута мање од непристојне понуде Ал Хилала, Меси наводно не жели да корача Кристијановим стопама.
Многи су осудили Португалца да је кренуо за парама и да није требало да напусти Лиге петице, док је према појединим информацијама, Месијев императив да и даље игра на врхунском нивоу и да остане у Европи, бар до 2024. године и Копа Америке.
Самим тим, велика је вероватноћа да ће Ал Хилал морати још да сачека да би се изборио за потпис званичног најбољег на свету, који тренутно не личи на себе и трпи салве звиждука под светлима Париза.
Све мирише на Меси се враћа кући...
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Енглези понизили Србина – Митар се покајао па добио казну као да је расиста
Борис Буњак - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СПОРТ
Спутњик открива – Србин је први отворио врата Русије: „Шефе, постоји понуда, хоћете у Москву?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала