- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда нациљала Србина из Премијер лиге за Лигу шампиона

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаЛука Миливојевић добија жути картон на мечу против Швајцарске
Лука Миливојевић добија жути картон на мечу против Швајцарске - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
Пратите нас
Црвена звезда је на помолу да обезбеди капитално појачање за наредну сезону у којој ће играти групну фазу Лиге шампиона. Како сазнају Новости постоји велика шанса да бивши репрезентативац Србије Лука Миливојевић поново обуче црвено-бели дрес и заигра на Маракани.
Искусни задњи и централни везни пуних шест година брани боје Кристал Паласа и нема дилеме да би био велико појачање на средини терена.
Миливојевић има 31 годину и преко 200 мечева у ногама у Премијер лиги, па не треба трошити речи о томе шта би Црвена звезда добила уколико би избоксовала бомбастично појачање са Острва.
Бивши репрезентативац Србије каријеру је почео у Радничком из Крагујевца, уследила је селидба у Рад, да би у периоду од 2011. до 2013. године бранио боје Звезде, чији је био и капитен. Одиграо је 47 утакмица, постигао седам голова уз шест асистенција.
Отиснуо се затим у иностранство, где је прво заиграо за Андерлехт који је Звезди платио обештећење у износу од 2,7 милиона евра, после чега је прешао у Олимпијакос, пре него што је заиграо у једној од најјачих лига на свету - Премијер лиги.
Усталио се као стандардни члан лондонског клуба. Годинама је завршавао велики посао на средини терена. Ове сезоне капитен Кристал Паласа одиграо је 13 утакмица, није уписао гол ни асистенцију, али је јасно да је за то крива нешто слабија минутажа и чињеница да је изгубио место стартера.
Сама чињеница да Звезда увелико ради на довођењу тако озбиљног појачања, и то из Премијер лиге, указује на амбиције петоструког узастопног првака Србије, који је практично обебзедио и шесту титулу у низу која гарантује директан пласман у групну фазу Лиге шампиона.
Озбиљан тим праве црвено-бели за оно што их очекује наредне сезоне. Ускоро ће стићи појачање из Славије из Прага, убитачни Нигеријац Питер Олајинка, а опоравио се и штопер Урош Спајић, нема дилеме да се спремају и бројна појачања уз поменутог Луку Миливојевића.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Френк Лампард - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Бациш 40 милиона на „Харија“ Потера, па вратиш оног ког си отерао – има ли краја агонији?
Душан Тадић и Оркун Кокџу - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Тадић се огласио поводом сукоба са Турчином: „Питао сам га је ли укусна трава“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала