- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић одмарао, Ембид се залетео да оконча МВП трку, па „направио кораке“

© AP Photo / Matt SlocumЏоел Ембид и Никола Јокић
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
Пратите нас
Кошаркаши Филаделфије доживели су тежак пораз на свом терену од Мајамија резултатом 129:101 у мечу у ком је далеко испод МВП нивоа био Џоел Ембид. Камерунац који игра за Француску, постигао је 21 поен уз шест скокова, па му то што се појавио на терену, за разлику од Николе Јокића, који је опет прескочио меч Денвера, неће помоћи у МВП трци.
Залетео се Ембид ка МВП признању, али је „направио кораке“, а поједини амерички медији већ брује о томе да ће снажни центар пропустити наредни меч Севентисиксерса против Атланте и Богдана Богдановића.
Иако је пре само два дана ас Филаделфије уништио Бостон са 52 поена, што је било више од половине кошева читавог тима, а његов тренер Док Риверс је на сав глас брујао да је МВП трка готова, чини се да је то далеко од тога.
Бар је хорор који је Фила доживела од Мајамија показао да Ембид није толико страшан и моћан и да би они који планирају да му дају глас у МВП трци, требало још једном да ставе прст на чело и добро се запитају.
Јер, партија крунисана 21 поеном, је испод Јокићевог просека ове сезоне. Српски кошаркашки геније ове сезоне практично просечно бележи трипл-дабл. То показује и сув статистички податак, према којем Јокић има 24,8 поена, 11,9 скокова и 9,8 асистенција по мечу.
Јокић није имао прилику да блесне против Финикса, с обзиром на то да је због лакше повреде поново био ван строја. Вратио се против Хјустона, након што је претходно везао три меча на поштеди, а сада се поново преселио на трибине.
Денвер је против Санса играо без комплетне прве петорке коју је Мајкл Мелоун желео да одмори пред почетак плеј-офа, после обезбеђене историјске прве позиције у Западној конференцији.
Упркос изостанку Николе Јокића, Џамала Мареја, Мајкла Портера, Ерона Гордона и Калвдвела Поупа, Нагетси су пружили жесток отпор Дуренту и екипи и скупо су продали кожу 119:115.
НБА резултати
Орландо - Кливленд 94:118
Филаделфија - Мајами 101:129
Сан Антонио - Портланд 129:127
Јута - Оклахома 98:114
Финикс - Денвер 119:115
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Василије Мицић, српски кошаркаш - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Васа и шампион Европе се опростили од плеј-офа – Турчин и Американац направили потпуни хаос /видео/
Филип Петрушев и Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Звезда победила најбољи тим Евролиге: Олимпијакос срушен у Београду
Матијас Лесор са навијачима након утакмице - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Партизанов поглед ка Каунасу или чуду у Виторији – Звезда за част против „браће“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала