- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бразилац дигао глас о драконској казни Митровића: „Није заслужио“

© AP Photo / Jon SuperАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
Пратите нас
Фулам ће практично до краја сезоне бити лишен услуга најбољег стрелца и фудбалера Александра Митровића, који је суспендован осам утакмица због недоличног понашања против Манчестер јунајтеда у мечу ФА Купа. Његов саиграч Бразилац Вилијан открио је како се осећа српски репрезентативац због свега кроз шта тренутно пролази.
Није лако Александру Митровићу због свега што се дешава у последње време. „Помрачење“ које је доживео на Олд Трафорду, када је одгурнуо главног судију Криса Каваноа, папрено је платио.
Митровић се покајао, упутио је јавно извињење, али то није имало утицаја на одлуку Регулаторне комисије, која није имала милости, већ је изрекла Србину једну од највећих казни у историји енглеског фудбала. Помиње се и да ће се ФА Енглеске жалити, јер је и поменутих осам мало, али за сада је Митрова реалност да у наредних седам од преосталих десет мечева до краја сезоне, неће моћи да помогне саиграчима.
Бразилац Вилијан нема дилему да ће Фуламу бити изузетно тешко да се бори с ривалима у наставку сезоне без свог најпродуктивнијег фудбалера.
„Није исто. Не можемо да играмо као до сада, да гурнемо лопту напред очекујемо да је Митро сачува, задржи. Није да је напао судију, било је то у жару борбе. Није га ударио, можда да је добио три или четири утакмице, али ово је заиста превише и потпуно неоправдано,“ стао је Бразилац у одбрану саиграча.
На питање како се осећа Митровић, бивши фудбалер Челсија и Арсенала је одговорио:
„Генерално добро, али је тужан јер не може да нам помогне. Биће нам тешко без нашег најбољег фудбалера“, закључио је Бразилац.
Митровић је већ паузирао један меч, а у суботу од 16 часова на свом "Крејвен Котиџу" угостиће у лондонском дербију Вест Хем.
Александар Митровић је у досадашњем делу Премијер лиге одиграо 21 меч и постигао је 11 голова уз две асистенције
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
СПОРТ
Скандалозан потез Приштине: Забрањују да Срби играју фудбал, ако не организује лажна држава
Владимир Југовић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СПОРТ
„Ако је неко планирао да прода Пиксија и освоји Куп шампиона – онда је генијалац“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала