- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Скандалозан потез Приштине: Забрањују да Срби играју фудбал, ако не организује лажна држава

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
Пратите нас
Скандал без преседана! Фудбалски савез Косова и Метохије добио је допис полиције такозване државе Косово у ком се забрањује организација утакмица које нису под надзором Савеза самопрокламоване државе.
Након малтретирања због таблица, бројних готово свакодневних хапшења на мети косовских органа нашли су се и српски спортисти на Косову и Метохији.
Председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
СПОРТ
„Срамотан притисак на српски народ на Космету“ – министар Гајић о одлуци из Приштине
Током јучерашњег дана на адрсeу Фудбалског савеза Косова и Метохији из Приштине је стигао допис у ком се забрањује организовање спортских догађаја на простору КиМ у којима учествују клубови који се такмиче у оквиру српских спортских савеза. Председник ФС КиМ Игор Уљаревић рекао нам је да је ово још један у низу притисака на спорт уопште.
„До нас је стигао допис у ком се каже да ће полиција и тужилаштво Косова реаговати у случају организације утакмица на територији Косова и да ће организатори сносити одговорност уколико се такви догађаји буду организовали“, каже Уљаревић.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
СПОРТ
Бразилац дигао глас о драконској казни Митровића: „Није заслужио“
Он нам је рекао да је ово наставак притиска јер клубови који се такмиче у нижим лигама Фудбалског савеза Србије већ годинама не играју утакмице на територији Косова.
„Ми само тренирамо на Космету. Годинама наше утакмице као домаћини играмо на територији централне Србије", додаје Уљаревић.
ФК Трепча своје утакмице игра у Баљевцу код Краљева, ФК мокра Гора у Новом Пазару а ФК грацко из Стаог Грацка игра у Куршумлији. Поред свакодевног малтретирања око превоза сада имамо још и ово. У контакту смо са матичним савезом и своје проблеме решаваћемо у кординацији са Фудбалским савезом Србије и нашом државом“, рекао је Уљаревић.
Убрзо се огласио Фудбалски савез Србије који је поручио да ће пружити максималну подршку ФС КиМ због тортуре коју проживљава.
„Као кровна организација стојимо максимално уз ФС КиМ, пружићемо сву неопходну подршку у складу са нашим могућносттима по овом питању. Уско и интензивно сарађујемо са државним органима Републике Србије“, поручили су из ФС Србије.
„Полиција нам је долазила у четвртак и запретила привођењем организатора и учесника. Забранили су нам чак и тренинге. Ово је највећи облик дискриминације. Обавестили смо Фудбалски савез Србије о великом проблему, а наш кровни Савез обратиће се државним органима Републике Србије и поступићемо у складу са њиховим препорукама", рекао је Игор Уљаревић, први човек ФС Косова и Метохије.
„У складу са последњим дискриминаторским мерама до даљег смо одложили окружна такмичења. Не дозвољавају нам ни дечије утакмице", револтиран је Уљаревић.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
СПОРТ
„Црвени аларм“ због Србина у Москви – клуб морао да се извињава, помиње се и отказ
Владимир Југовић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СПОРТ
„Ако је неко планирао да прода Пиксија и освоји Куп шампиона – онда је генијалац“
Партизан - АЕК - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СПОРТ
Дан када се одиграла најпркоснија фудбалска утакмица у историји – усред Београда /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала