- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Стари концепти безбедности застарели, појавиле се нове претње

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Старе безбедносне контуре више не функционишу, оне су застареле, јер су се појавиле нове претње, а оне претње које су биле прикривене сад се већ истичу у први план, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„У овом тренутку већ је постало јасно да старе контуре концепта безбедности више не важе, већ су застареле, јер се окружење променило до непрепознатљивости, појавиле су се нове претње, оне претње које су раније биле прикривене, сада се истичу у први план, све маске су откинуте и према томе треба да на одговарајући начин позиционирамо свој однос према свему што се дешава“, рекао је Песков за телевизију „Русија 1“.
Говорећи о овонедељним разговорима лидера Русије и Белорусије о низу билатералних питања, Песков је истакао да ће сви споразуми дати подстицај даљој имплементацији.
„Такав додатни подстицај већ је дат свим бирократама у добром смислу те речи и владама како би се на експертском нивоу финализовали они политички договори које су председници постигли“, објаснио је он.
Лидери Русије и Белорусије, Владимир Путин и Александар Лукашенко, разговарали су 5. и 6. априла у Москви, а један од резултата ових разговора био је налог да се припреми безбедносни концепт Савезне државе.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
РУСИЈА
Путин: У припреми концепт безбедности Савезне државе Русије и Белорусије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала