- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спутњик открива – Србија у Москви има адута за будућност: „Химна и грб Србије – највећа част!“

© Фото : Скриншот / Јутјуб / ФК ВојводинаМилан Мајсторовић
Милан Мајсторовић  - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
Пратите нас
Ексклузивно
У августу прошле године Милан Мајсторовић, млади српски фудбалер, напустио је Војводину иако није дочекао да одигра сениорски меч и запутио се у Москву где је потписао уговор са славним Динамом. Млади Мајсторовић за Спутњик је рекао да се није двоумио када је добио позив из Русије, а говорио је и томе колико му је помогао Славиша Јокановић.
Милан Мајсторовић је недавно дебитовао у првој постави Динама у који је стигао прошлог лета, а Славиша Јокановић, тренер московског клуба често је истицао да су дуго желели момка рођеног 2005. године у тиму. Када је дошао прави тренурак сарадња је склопњена, а Мајсторовић је изузетно задовољан боравком у Русији.

„Динамо Москва је велики клуб. Веома сам поносан што сам део екипе и велика је привилегија бити у тиму. Када сам чуо за Динамово интересовање, нисам се двоумио. Одмах смо нашли заједнички језик и постигли договоре“, истиче Мајсторовић.

До сада је Мајсторовић одиграо тек четири утакмице за тим из Москве, али је и сам свестан да је тек на почетку и верује да ће тек показати какав је таленат.
„Волим да сам на терену. Зависно од позиције коју играм и задатака које добијам, тако се и постављам. Брз сам, скочан и добро читам игру. Будућност је преда мном као и велики рад и остварење циљева и снова. Сада сам играо на левој страни и трудио сам се и дао све од себе да испуним задатак. Највише волим да играм на позицији штопера“, објаснио је 18-годишњи српски фудбалер.
Велику помоћ и подршку имао је од Славише Јокановића, тренера Динама, који се потрудио да се Мајсторовић брзо уклопи у остатак тима.
„Славиша Јокановић је био наш велики играч и сигурно ми пуно олакшава што ми је на почетку моје сениорске каријере он тренер. Задовољство ми је и част имати таквог тренера. Сви су ме лепо прихватили. Захваљујући тренеру Јокановићу, целом стручном штабу и осталим саиграчима, одмах сам осетио да сам део екипе и брзо сам се уклопио у тим. Хвала им на добродошлици у Москви“, истакао је Мајсторовић.
Када је реч о Војводини за тај клуб га вежу јако лепе успомене. Мајсторовић је у Војводини прошао све млађе категорије, међутим позив из Русије стигао је у тренуцима када млади фудбалер још увек није успео да дебитује за сениорски тим.
„Вежу ме лепе успомене проведене у ФК Војводина, јер сам тамо прошао све селекције, али свакако остаје жал што нисам имао прилику да заиграм на такмичарској утакмици сениорског тима“, са сетом истиче млади српски фудбалер.
Мајсторовић наступа за репрезентацију Србије до 18 година што сматра изузетно важним сегментом у каријери. Највише утакмица у националном дресу одиграо је када је имао 16 година. Уписао је десет наступа и дао један гол, док је у категорији до 18 година играо на четири утакмице.

„Да, члан сам српске репрезентације у свом узрасту, на шта сам заиста поносан и много ми значи. Привилегија и част ми је да учествујем за грб Србије. Те утакмице, интонирање химне и представљање своје земље су за мене неописив доживљај и радујем се сваком новом позиву репрезентације Србије“, подвлачи Мајсторовић.

Себе најбоље види у улози штопера због чега посебно од српских фудбалера воли Немању Видића, Николу Миленковића и Страхињу Павловића.
„Не могу никога посебно да издвојим, доста играча је било и сада игра са великим успехом као што су Видић, Миленковић, Павловић, који играју на позицији штопера. Допада ми се њихов начин игре“, истакао је млади фудбалер.
Када је реч о његовом боравку у Русији млади Мајсторовић ужива у фудбалу руских екипа и истиче да је током утакмица сјајна атмосфера на свим стадионима.
„Руски фудбал је на високом нивоу у шта сам се уверио. У руској лиги има доста квалитетних клубова и играча. Такође, морам да напоменем да сам већ до сада обишао и доживео атмосферу на њиховим стадионима који су на врхунском нивоу“, закључио је Мајсторовић.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт
Владимир Стојковић, Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
СПОРТ
Стојке довео Роналда до лудила – Португалац на ивици суза напустио терен
Футбол. РПЛ. Матч Динамо - Оренбург - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
СПОРТ
„Јесте пенал, није пенал“ – да ли је судијска одлука одлучила спектакл у Москви
Фудбалски судија - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
СПОРТ
Пијане судије направиле хаос у Грчкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала