- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин срушио Барсу у последњим секундама па се огласио за Спутњик: „Имао сам од кога да учим“

© Фото : YT/ACBНикола Радичевић на утакмици против Барселоне
Никола Радичевић на утакмици против Барселоне - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
Пратите нас
Велико изненађење догодило се у Шпанији где је Билбао у 26. колу АЦБ лиге савладао Барселону и то тројком у последњим секундама коју је постигао Чачанин Никола Радичевић. Српски кошаркаш после чудесног коша изнео је прве утиске за Спутњик.
Барселона је имала предност од 80:79, до краја утакмице остало је нешто више од шест секунди, а посед лопте припао је Билбау. Никола Радичевић, српски кошаркаш, није имао времена за размишљање. Време је истицало, Билбао је имао још четири секунде, а Никола је шутирао и погодио тројку.
„Одлично се осећам, задовољан сам. Добили смо утакмицу, не знам шта да кажем. Био је добар меч, искористили смо Барсин умор, то што су они играли утакмицу у петак. Имали смо доста времена да се припремимо, на крају је испало добро“, рекао је скромни Радичевић који је желео да нагласи да је успех тимски.
Српски кошаркаш, рођени Чачанин, верује да је кош за победу био награда за сав уложени труд у претходном периоду.
„Те лепе ствари се десе када се пуно тренира и када дође награда увек је леп осећај. Прелеп је осећај да ти одлучујућу тројку и још против таквог великана као што је Барселона у пуној хали на домаћем терену. Стварно је много лепо када се напоран рад награди оваквим кошем зато је осећај фантастичан“, истакао је Радичевић.
Српски кошаркаш прошао је тежак период јер због повреда никако није могао да стекне континуитет и уђе у праву форму. После победе над Барселоном, Радичевић истиче да ће бити посебно мотивисан.
„Значиће ми на индивидуалном плану, доста чудна сезона за мене, имао сам доста повреда, нисам могао никако да има континуитет тренинга и играња. Ово је први пут ове сезоне да сам мало више од месец дана без преки значиће ово и за тимско и за моје самопоуздање, али већ од уторка се спремамо за нову утакмицу и ово се заборавља“, рекао је кошаркаш шпанског тима.
Никола је као дечак прошао све млађе категорије Партизана, током разговора подсетили смо се тројки у последњим секундама Душана Кецмана и Богдана Богдановића, а Радичевић је истакао да је имао од кога да учи.
„Прошао сам све млађе категорије Партизана па сам имао од кога да учим, имао сам добре примере док сам одрастао“, закључио је уз осмех Никола Радичевић.
Николу смо прекинули у заслуженом слављу, а с обзиром да неће имати пуно времена да одмара, разговор смо завршили брзо јер је морао да настави да слави, ипак се не побеђује Барселона сваки дан.
Руди Гобер - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
СПОРТ
Каква ноћ у НБА лиги – сукоби саиграча на све стране, предњачио пргави Француз
Кошаркаши Црвене звезде Немања Недовић и Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
СПОРТ
Звезда се намучила у Чачку – Американац замало одвео Борац до сензације
Кинан Еванс - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
СПОРТ
Србија остала једина на бранику традиције – поклекла је и „земља кошарке“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала