- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Саша против Саше – за велики повратак: „Нисам се осећао добро“

© AP PhotoАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
Пратите нас
Прво коло Мастерса у Монте Карлу донео је изузетно занимљив дуел Александра Зверева и Александра Бублика, а Немац руског порекла славио је после преокрета резултатом 3:6, 6:2, 6:4.
Да су Зверев и Бублик прошле године изашли на терен не би било дилеме и Немац би био велики фаворит, међутим Саша није у форми, још увек не може да се врати у ритам у ком је био пре повреде и сада свако може да му буде претња.
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
СПОРТ
Прозвао је Муриња глумцем – и добио подсећање на немиле сцене: „Понекад дође неки Марко...“
Бублик је кренуо убедљивије и први стигао до брејка, а иако је Зверев успео да се врати и одузме Казахстанцу руског порекла сервис гем, Бублик је још једном урадио исто.
Потпуно је посустао у првом сету и већ мислима отишао у други. Није Саша лако стигао до изједначења, у другом сету Бублик је поново успео да му врати брејк, али онда је почео да буде агресивнији, а ризик се исплатио и донео му други сет.
У одлучујућем сету Немац је стигао до предности од 3:1, међутим нанизао је грешке, а Казахстанац је поново искористио прилику да узврати и стигне до изједначења.
Преломни тренутак догодио се у седмом гему када је Саша спасао две брејк лопте, а потом за крај он одузео сервис гем Бублика.
Немачки тенисер по први пут је играо на шљаци после страшне повреде коју је доживео у полуфиналу прошлогодишњег Ролан Гароса у мечу против Рафаела Надала.
„Имао сам две недеље тренинга на шљаци, имам друге проблеме када је у питању моје тело, ово је за мене најприроднија подлога, потребно ми је само пар минута да се навикнем на шљаку. Морам да оставим повреду по страни јер сам и даље довољно млад да могу да се вратим“, рекао је Зверев.
Немац је открио и да се није осећао најбоље током меча, а да му је посао додатно отежавала добра игра ривала.
„Нисам се осећао добро, а он је то и чинио јер је играо је веома добро. Није ми омогућио да играм онако како сам навикао. Мислим да је меч могао да крене потпуно у његовом правцу, не могу да будем срећнији после веома тешког меча“, закључио је Зверев.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Анастасја Потапова - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
СПОРТ
Поносна Рускиња пркоси систему – Анастасија поново обукла дрес Спартака и одушевила Московљане
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
СПОРТ
Филмска прича Руса у Монаку: Навија за Новака, а игра против њега – ујутру сазнао да поподне има меч
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
СПОРТ
„Новак ће бити краљ свега“ – најбољи Енглез велича најбољег Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала