- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Рано је говорити о сусрету Лаврова и Блинкена кад руском министру нису издали визу

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров и Ентони Блинкен у Рејкјавику
Сергеј Лавров и Ентони Блинкен у Рејкјавику - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Пратите нас
Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао је да је рано говорити о сусрету шефа дипломатије Сергеја Лаврова и америчког државног секретара Ентонија Блинкена имајући у виду да руском министру САД за сада нису визу издале.
„Америчка страна чак није ни визе издала члановима наше делегације, о каквим сусретима можемо да говоримо кад ни техничко питање није решено?“, рекао је он на питање да ли је Вашингтон тражио да се организује састанак Лаврова и Блинкена.
Раније је руски амбасадор у УН Василиј Небензја изјавио да је Москва спремна да организује сусрет шефа руске дипломатије с америчким државним секретаром током посете руског министра седишту Уједињених нација 24. и 25. априла.
„Уколико буде затражен такав састанак, верујем да ће министар бити спреман за састанак са секретаром Блинкеном“, рекао је Небензја новинарима, одговарајући на питање о могућности шефова дипломатије САД и Русије на маргинама скупа у УН.
Небензја је додао да да је за такав састанак потребна спремност друге стране. „Ми од таквих састанака никада нисмо бежали“, додао је он.
Подсетимо, Русија током априла председава том телу УН. Планирано је више заседања на којима би требало да председава Лавров.
Лавров и Блинкен накратко су последњи пут накратко разговарали на маргинама састанака Г20 у Њу Делхију почетком марта.
Сергеј Лавров у УН - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
РУСИЈА
Москва: Лавров и руска делегација и даље без визе за учешће на седницама СБ УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала