- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зверев је Русу пружио руку, али је изостао поглед у очи: „Нема ништа од тога“

© AP Photo / Mark J. TerrillСаша Зверев
Саша Зверев - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Немац руског порекла Александар Зверев поручио је после меча у ком је поражен од Данила Медведева, да га је разочарало понашање Руса који је правио циркус у мечу осмине финала Мастерса у Монте Карлу. Пружио је Саша руку поред мреже, али није погледао у очи ривала, што је знак поштовања, а све у прилог томе како се Медведев понашао.
Несвакидашње сцене у свету тениса виђене су у Кнежевини, а у главној улози нашао се Данил Медведев који је показао мрачну страну.
Неприкладно понашање темпераментног Руса имало је утицај на Зверева који је пропустио две меч лопте и на крају је елиминисан у тајбрејку трећег сета резултатом 9:7.
О мечу у ком је Медведев скидао шипку која држи мрежу и упорно се свађао са судијом и публиком, док је Зверев као дијабетичар био приморан да измери шећер у крви док је боравио на терену, Саша је изнео виђење ситуације у разговору за Скај спорт.
Мало је констатовати да је био разочаран понашањем Медведева.
„Једноставно, он покушава да уради све када губи. Разочаран сам као спортиста због тога. Има хиљаду ситуација у којма имам осећај да сам почео да играм боље и сваки пут када се то деси, он нешто покуша да уради. Фер-плеј и спортски дух схватам изузетно озбиљно. Нажалост, мислим да он нема ништа од тога и један је од најнекоректнијих играча на свету. Знам и да ће бити оних који ће рећи да то не би смело да утиче на мене и да ме поремети, али тако је и сматрам да треба да постоји правичност“, истакао је Зверев.
Немац и Рус до сада су у 14 наврата укрштали рекет и Медведев има два тријумфа више. С правом се може рећи да тениски свет добија једно ново велико ривалство. На том пољу је управо Зверев повукао паралелу с оним што су некада на терену чинили Роџер Федерер и Рафаел Надал.
„Један од разлога због чега су Рафа и Роџер били толико популарни и због чега је њихово ривалство цењено у целом свету, било је то што су увек били фер и коректни један према другоме. Нажалост, то се не може рећи за Медведева и то је срамота за мене као спортисту“, љут је био Зверев и није штедео колегу који га је избацио с турнира у Кнежевини после борбе од три сата и осам минута – 3:6, 7:5, 7:6.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Медведев испољио мрачну страну у најлуђем мечу године: „Био сам ужасан“
Украјинска застава - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Украјина забранила спортистима да се такмиче са Русима и Белорусима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала